3 manieren om snel naar het bureaublad van de Mac te schakelen

18 mei 2015, 14:16
1 min leestijd
3 manieren om snel naar het bureaublad van de Mac te schakelen

Mensen die overstappen van een Windows-pc naar een Mac, zullen wellicht de knop missen waarmee ze in één keer naar het bureaublad gaan. Dit zijn 3 manieren waarmee je snel naar het Mac bureaublad schakelt.

Lees verder na de advertentie.

1. Gebruik het trackpad

trackpad

Voor gebruikers die een MacBook hebben of een Mac-computer met een Magic Trackpad is de oplossing eigenlijk heel simpel. Zet vijf vingers op het trackpad bij elkaar en schuif ze allemaal uit elkaar. Op die manier schuiven de schermen uit elkaar en verschijnt het bureaublad. Breng je de vingers weer bijeen, dan komen de schermen weer bij elkaar.

2. Interactieve hoeken

Werk je nauwelijks met een trackpad, dan is hier een handigere oplossing. De Mac heeft namelijk een optie die ‘Interactieve hoeken’ heet. Ga naar  > ‘Systeemvoorkeuren’ > ‘Mission Control’ > ‘Interactieve hoeken’ (links onderin het scherm). Kies nu één van de vier hoeken en wijs hier ‘Bureaublad’ aan toe. Druk vervolgens op ‘OK’. Ga je vanaf nu met de muis naar de gekozen hoek van het scherm, dan kom je bij het bureaublad. Ga je weer naar de hoek, dan verschijnen de vensters weer.

interactieve hoeken

3. Toetscombinatie

Wil je nog een andere manier, dan kun je altijd nog kiezen voor deze toetscombinatie. Door cmd + alt + H + M tegelijk in te toetsen, worden alle vensters die openstaan geminimaliseerd. Op die manier kom je ook bij het bureaublad, al is de manier een stukje omslachtiger. De vensters komen namelijk niet met één druk op de knop weer terug. Wel krijg je op deze manier het mooiste, schoonste overzicht, zonder dat er aan de randen nog resten van vensters te zien zijn.

Lees het laatste nieuws over de MacBook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu