De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

MacBook wordt véél goedkoper (maar je moet wel nog even wachten)

Yannick Chalkiopoulos
30 oktober 2023, 16:57
2 min leestijd
MacBook wordt véél goedkoper (maar je moet wel nog even wachten)

Vind je de MacBooks ook zo duur? Dan hebben we goed nieuws, want Apple werkt aan een veel goedkopere MacBook. Zó weinig betaal je voor de nieuwe laptop!

Lees verder na de advertentie.

Goedkopere MacBook komt eraan

Apple werkt naar verluidt aan een nieuwe MacBook, die veel goedkoper is dan de huidige laptops. Dat mag ook wel, want de huidige MacBooks zijn enorm duur. Voor de MacBook Air 2023 betaal je op dit moment minimaal € 1.399,-. Bij een MacBook Pro 2023 is dat zelfs € 1.868,-. Een behoorlijke prijs dus, maar daar komt binnenkort verandering in.

Lees ook: Nieuwe MacBook Pro’s op komst met één geweldige nieuwe functie

Als we de geruchten moeten geloven werkt Apple namelijk aan een goedkopere versie van de MacBook. Deze uitvoering wordt waarschijnlijk uitgebracht naast de MacBook Air en de MacBook Pro en is voornamelijk bedoeld voor studenten. Hiermee probeert Apple de tegenvallende verkoopcijfers van de MacBook tegen te gaan. Wij vertellen je hoeveel (of weinig) je betaalt voor de goedkopere laptop!

macbook

Zoveel kost de nieuwe MacBook

Je legt voor de goedkopere MacBook straks naar verluidt ‘slechts’ 700 euro neer. Nog steeds een behoorlijk bedrag, maar véél minder dan je nu betaalt voor de MacBook Air of MacBook Pro. Met deze aankoopprijs wordt de MacBook een directe concurrent van bijvoorbeeld de Chromebook van Google. Deze laptop werd de afgelopen jaren enorm veel verkocht, terwijl de MacBook juist minder populair is.

Met de lagere prijs probeert Apple de verkoopcijfers van de MacBook te verbeteren, voornamelijk door de laptop aantrekkelijker te maken voor studenten. De goedkopere MacBook is hoogstwaarschijnlijk wel minder geavanceerd. Zo zullen we de M2 Pro-chip (of de M3-chip) niet terugzien in de laptop en zal de batterijduur iets korter zijn. Het is (nog) niet duidelijk hoe Apple er verder voor gaat zorgen dat de MacBook minder duur wordt.

MacBook Air

Goedkopere MacBook verschijnt in 2024

Volgens geruchten werkt Apple op dit moment aan een 12- en 13-inch uitvoering van de goedkopere MacBook. Hierdoor heb je dus de keuze uit twee formaten, maar het is ook goed mogelijk dat Apple uiteindelijk slechts één model uitbrengt. We moeten nog even wachten op de goedkopere MacBook, want de laptop verschijnt op zijn vroegst pas eind 2024. Tot die tijd moeten we het dus nog met de duurdere uitvoeringen doen.

Lees ook: Koopadvies: deze MacBook moet je kopen in 2023

Heb je op dit moment een nieuwe MacBook nodig? Ook dan is het slim om nog even te wachten, want Apple brengt binnenkort nieuwe iMacs én MacBooks uit. Naar verwachting kondigt Apple deze producten vanavond aan op het Scary Fast-event. De oude MacBooks worden dan bovendien een stuk goedkoper. Ben je benieuwd wat je vanavond nog meer kunt verwachten? Bekijk dan hier onze voorspellingen voor het Apple-event!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu