3 manieren om veilig apps te verwijderen van je Mac

Wouter Nijsen
24 december 2018, 13:00
2 min leestijd
3 manieren om veilig apps te verwijderen van je Mac

Als je je Mac veel hebt gebruikt, zul je merken dat er een heleboel applicaties geïnstalleerd zijn. Lang niet alle apps gebruik je echter actief en kun je net zo goed verwijderen. Dit kan op drie manieren.

Lees verder na de advertentie.

1. Verwijder apps vanuit Launchpad

De eerste manier om veilig apps van je Mac(Book) te verwijderen, is door Launchpad te gebruiken. Je opent Launchpad door op het bijhorende icoontje in het Dock te klikken, of de F4-toets te gebruiken. Zoek hierna de app(s) die je hebt gedownload in de Mac App Store en wil verwijderen. Klik erop en houd even ingedrukt.

mac apps verwijderen

De apps op het scherm beginnen vervolgens te ‘wiebelen’, waarna je op het kruisje bij de betreffende app kunt tikken om ‘m te verwijderen. Heb je dit gedaan, dan moet je alleen je keuze bevestigen door op ‘Verwijderen’ te klikken.

2. Verwijder apps in de Finder

Het is niet mogelijk om apps te verwijderen die niet uit de Mac App Store komen. Een (groot) gedeelte van de applicaties op je Mac heb je waarschijnlijk via het internet binnengehaald, en kun je het beste verwijderen door de Finder te gebruiken.

mac apps verwijderen

Druk op het Finder-icoontje in je Dock en klik links op ‘Programma’s’. Vervolgens moet je de apps zoeken die je wil verwijderen. Je kunt hier rustig door de lijst scrollen, maar ook de zoekfunctie aan de rechterbovenkant gebruiken. Klik hierna met de rechtermuisknop op de app, kies voor ‘Verplaats naar prullenmand’ en leeg vervolgens de Prullenmand om de apps definitief te verwijderen.

3. Verwijderen via je Dock

mac apps verwijderen

De laatste manier om Mac-apps te verwijderen, is door dit via het Dock te doen. Je kunt apps niet alleen uit je Dock halen, maar ook definitief verwijderen. Zoek en klik op de app, houd even vast en sleep ‘m naar de Prullenmand. Hierna dien je weer de prullenbak te legen om de applicatie(s) definitief weg te gooien.

Op zoek naar meer tips? Check het overzicht:

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's