De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Nieuwe Mac krijgt M3-chip (maar je moet nog wel even wachten)

Piet-Jan Lentjes
17 juli 2023, 11:30
2 min leestijd
Nieuwe Mac krijgt M3-chip (maar je moet nog wel even wachten)

Wil je een nieuwe Mac met een M3-chip? Dan moet je nog eventjes wachten. Maar hoe lang precies? Dat lees je hier!

Lees verder na de advertentie.

Mac met M3 komt eraan

Op dit moment is is de M2-chip in de MacBook Pro 2023 de snelste processor die Apple in een laptop heeft zitten. Alleen de Mac Pro en Mac Studio gaat daar nog iets overheen. Apple zit natuurlijk echter stil en is op dit moment hard aan het werk met de nóg snellere opvolger, de M3-chip.

m3 chip

Doorgaans betrouwbare Mark Gurman vertelde in zijn meest recente nieuwsbrief dat Apple van plan is om de nieuwe M3-chip in oktober te lanceren. De iPhone 15-launch is in september, maar Apple is dus schijnbaar van plan om in oktober nog een aantal producten uit te brengen. Dat zijn waarschijnlijk een aantal nieuwe Macs, zoals een nieuwe iMac, een MacBook Air (13 inch) en een MacBook Pro – allemaal met de nieuwe M3-chip.

Het is misschien wel vrij kort dag dat de M3-Macs er nu al aan komen. De Mac Studio met M2 Ultra is namelijk pas vorige maand verschenen. Ook de MacBook Air 2023, met een 15 inch scherm, heeft Apple pas vorige maand gelanceerd.

Waarschijnlijk kun je in oktober een nieuwe versie van de reguliere MacBook Air met M3 verwachten. Op een MacBook Pro of Mac Studio met M3 moet je dan nog wel wat langer wachten.

mac studio 2023

Gurman zegt niet of Apple ook echt een event in de planning heeft voor de Macs met een M3-chip. Apple kan er ook weer voor kiezen om ze alleen via een persbericht uit te brengen. Maar voor Macs met een hele nieuwe chip verwachten we dat er wel een nieuw event aan zit te komen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu