iPhone zoeken: 4 tips om je toestel terug te vinden

Paniek: je bent je iPhone kwijt! Ligt hij ergens tussen de kussens van de bank of ben je hem in de trein vergeten? Een iPhone zoeken én terugvinden gaat je lukken met deze tips.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

1. Zoek mijn iPhone

Apple heeft een eigen dienst voor verloren iPhones (en iPads, iPods en Macs) genaamd Zoek mijn iPhone. Is die functie ingeschakeld (via Instellingen > Apple ID > iCloud kun je het schuifje op groen zetten), dan is de dienst beschikbaar. Is het apparaat online via 3G/4G of wifi, dan kun je via iCloud naar je iPhone zoeken.

Via de website van iCloud log je in met je Apple ID. Vervolgens kies je ‘Alle apparaten’ en klik je de vermiste iPhone aan. Een stip voor het apparaat geeft aan of het apparaat online is (groen gekleurd) of dat het offline is (grijs). In het tweede geval kun je de laatst bekende plek van je iPhone checken, mocht het toestel in de afgelopen 24 uur nog online geweest zijn. Dat ziet er zo uit:

Is je iPhone online, dan zie je op een kaart waar het toestel is. Hoe kleiner het cirkeltje om de punaise, des te nauwkeuriger de plaatsbepaling is. Met iCloud kun je ook een geluid laten afspelen op je telefoon. Zo is het toestel zelfs binnenshuis te vinden. Heb je de vrees dat de iPhone gestolen is, dan kun je het toestel op afstand vergrendelen of wissen om dataverlies te voorkomen. Tegenwoordig kun je er zelfs je AirPods mee terugvinden.

2. Bel jezelf

Ligt je iPhone waarschijnlijk gewoon thuis en staat het geluid aan, probeer jezelf dan even te bellen of vraag of iemand anders je belt. Klinkt als een simpele oplossing en dat is het ook. Je iPhone zoeken hoeft dus niet moeilijk te zijn. Heb je Zoek mijn iPhone niet ingeschakeld – wat we overigens afraden – dan is dit de makkelijkste manier om hem terug te vinden.

3. Gebruik traceer-apps

In de App Store staan verschillende apps die je kunt gebruiken om je iPhone te traceren. Eén van deze alternatieven voor Zoek mijn iPhone is Prey. Hiermee kun je apparaten inchecken en in een overzicht bijhouden waar ze zijn via gps.

prey iphone zoeken

Prey gaat verder dan Zoek mijn iPhone: zo kun je de camera inschakelen zodat die foto’s maakt als er sprake is van diefstal. Ook is het mogelijk om een alarm te laten afgaan. Ligt het toestel thuis, dan kun je op het geluid afgaan. Prey is er ook voor macOS en daarmee een handige manier om je MacBook of iMac in de gaten te houden.

4. Stel je Medische ID in

Tot slot is het een optie om belangrijke (contact)gegevens op je vergrendelscherm weer te geven, zodat duidelijk is met wie contact gezocht moet worden als iemand je iPhone heeft gevonden. Hiervoor kun je sinds iOS 8 de Gezondheid-app gebruiken. Open de app, klik op ‘Medische ID’ en zet het schuifje achter ‘Toon bij vergrendeling’ aan. Vervolgens is het mogelijk om persoonlijke informatie en een SOS-contactpersoon toe te voegen. Die persoon kan de eerlijke vinder bellen om je iPhone bij je terug te bezorgen.

Lees ook: iPhone gestolen of verloren? 5 tips om hem terug te vinden

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.