Lars Paymans

Een iPhone snelladen is makkelijker dan je denkt. In deze tip laten we de verschillende manieren zien waarmee je de accu van je iPhone een stuk sneller naar honderd procent krijgt.

Een iPhone snelladen: zo doe je dat

Een veelgehoord punt van kritiek over de iPhone is de lage oplaadsnelheid. Android-smartphones die een stuk goedkoper zijn dan Apples telefoons kunnen in een oogwenk weer worden opgeladen, terwijl een iPhone vaak uren aan de oplader moet liggen om weer een tijdje zonder te kunnen.

Dat ligt niet zozeer aan de iPhones zelf; die ondersteunen namelijk al twee jaar snelladen. Het probleem zit ‘m in de adapter die Apple standaard in de doos van iedere iPhone stopt. Alle iPhones worden namelijk nog steeds verkocht met dezelfde 5 Watt-adapter. Deze is niet krachtig genoeg om een iPhone snel op te laden, zelfs als de iPhone hier zelf wel toe in staat is.

Met deze 5 Watt-adapter heb je zo’n drie uur nodig om de accu van nul naar honderd procent te krijgen. Dat kan gelukkig een stuk sneller, al moet je daar wel een nieuwe adapter voor aanschaffen. Er zijn twee manieren om je iPhone-accu sneller te vullen: sneller laden en het echte snelladen.

iPhone snelladen

Optie 1: iPhone sneller laden met een iPad-adapter

De goedkoopste manier om je iPhone sneller op te laden, is met de adapter die Apple met de iPad meelevert. Deze grotere adapter heeft een capaciteit van 12 Watt, waarmee je een iPhone tot 70 procent sneller kunt opladen. In 40 minuten is de accu hiermee al voor de helft gevuld.

In deze iPad-adapter kun je gewoon de Lightning-kabel stoppen die bij de iPhone wordt geleverd. Deze lader kun je ook gebruiken om iPhones die ouder dan de iPhone 8 zijn sneller op te laden.

→ De 12 Watt iPad-adapter kopen bij Coolblue

Optie 2: iPhone snelladen met usb-c-adapter

Wil je echt een iPhone snelladen op de hoogst mogelijke snelheid, dan zul je iets dieper in de buidel moeten tasten. Ten eerste heb je een iPhone 8 of nieuwer nodig, waarna je ook nog een usb-c-adapter van Apple moet kopen. Deze adapters worden eigenlijk gebruikt om MacBooks op te laden, maar kunnen ook de accu’s van iPhones (en iPads) in hoge snelheid bijvullen.

Deze lader kost 60 euro, maar daar blijft het niet bij. Je hebt namelijk ook een nieuwe kabel nodig van Lightning-naar-usb-c om je iPhone aan de adapter te verbinden. Deze kost 25 euro, wat de totale teller op 85 euro zet om je iPhone zo snel mogelijk op te laden.

iPhone snelladen

Met deze accessoires kun je een iPhone accu in een half uurtje voor de helft opladen. De overige vijftig procent duurt wat langer, omdat de iPhone hiermee de kwaliteit van de accu goed houdt.

→ De 29 Watt snellader kopen met Lightning-naar-usb-c-kabel bij Coolblue

Conclusie: ons advies

Wat ons betreft is het aanschaffen van een iPad-accu van 25 euro voor de meeste mensen de beste keus om de iPhone sneller op te laden. Is die snelheid niet genoeg en je hebt er 85 euro voor over, dan is het uiteraard nog beter om een usb-c-oplader te kopen. Waar we vooral op hopen is dat Apple het sneller laden van je iPhone toegankelijker maakt, door een betere adapter in de doos te stoppen. Want voor smartphones met het prijskaartje van een iPhone zou je dat wel mogen verwachten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.