Tip: Zo maak je een screenshot met de iPhone X
Rutger Otto

Een screenshot maken ging altijd heel simpel met de homeknop, maar die is nu verdwenen. In dit artikel leggen we uit hoe je een screenshot met de iPhone X maakt.

Een iPhone X screenshot maken

Op de iPhone was het altijd al mogelijk om screenshots te maken. Dat deed je op oudere toestellen door de homeknop en de aan/uitknop gelijktijdig in te drukken. Maar met de komst van de iPhone X is de homeknop met Touch ID niet meer op de telefoon te vinden. Grote kans dat je daardoor niet weet hoe je een screenshot maakt.

Het is echter nog steeds heel simpel. Een iPhone X screenshot maken werkt met de knoppen die nog wel op de telefoon te vinden zijn. Het gaat als volgt:

  1. Open de app of het scherm dat je wilt vastleggen;
  2. Druk de powerknop aan de rechterkant in;
  3. Druk gelijktijdig op de bovenste volumeknop aan de linkerkant;
  4. Het scherm flitst en het screenshot is gemaakt.

iphone x screenshot

iOS 11 screenshots

De mogelijkheden die je met screenshots maken hebt, zijn met de komst van iOS 11 flink uitgebreid. Vanaf dit nieuwe besturingssysteem verschijnt een miniatuur van een genomen screenshot in de linker onderhoek van het scherm.

Vervolgens krijgen gebruikers meer opties om de plaatjes aan te passen. Zo is het mogelijk om de afbeelding bij te snijden door het blauwe kader te verschuiven. Ook kun je pennen, stiften en een gum gebruiken om bijvoorbeeld een tekst te markeren.

Lees ook: Zo maakt iOS 11 het bewerken en delen van screenshots gemakkelijker

Lees het laatste nieuws over de iPhone X

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.