De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Noodoproep via de satellietfunctie? Met je iPhone 14 kan het!

Yannick Chalkiopoulos
14 november 2022, 12:03
2 min leestijd
Noodoproep via de satellietfunctie? Met je iPhone 14 kan het!

Een noodoproep met je locatie sturen als je geen bereik hebt? Eind november kan het op je iPhone 14 met de satellietfunctie!

Lees verder na de advertentie.

Satellietfunctie voor noodoproepen

Apple heeft bevestigd dat noodoproepen vanaf eind deze maand via een nieuwe satellietfunctie gedaan kunnen worden wanneer je geen bereik hebt. Met de functie wordt het dan mogelijk om een kort bericht mét locatie te delen, ook als je even niet in de buurt bent van een telefoonmast. Je locatie wordt dan zichtbaar in de ‘Zoek mijn’-app.

24 Globalstar satellieten

De noodoproepen worden gemaakt via satellieten van Globalstar. Apple maakte bekend 450 miljoen dollar te investeren in de nieuwe satellietfunctie. Het bedrijf heeft 24 satellieten die om de aarde vliegen op dit moment. Als je een noodoproep wilt doen als je geen bereik hebt, verbind je an met één van deze 24 satellieten.

Noodoproep versturen iPhone 14

Noodoproep via satelliet versturen: zo werkt het

Om een noodoproep te versturen als je geen bereik hebt, is het in ieder geval nodig om een vrij uitzicht op de horizon te hebben. Vervolgens wordt op je iPhone aangegeven in welke richting je je telefoon moet richten om het beste bereik te hebben. Je bericht wordt vervolgens doorgestuurd naar een satelliet van Globalstar.

Deze satelliet stuurt het bericht met je locatie weer door naar een radiostation op aarde. Als de ontvanger zich bevindt in een gebied met SMS-bereik, zal het bericht direct naar zijn of haar telefoon verstuurd worden. Als dit niet het geval is, wordt de ontvanger door Apple-medewerkers vanuit een callcenter gecontacteerd.

Gratis functie (voor in ieder geval twee jaar)

Deze functie is de eerste twee jaar gratis. Hoe duur de service na de eerste twee jaar wordt, is nog niet bekend. De satelliet-noodoproepen zijn vanaf eind november beschikbaar op de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.

In eerste instantie zal de update alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten en Canada. Het is nog even afwachten wanneer de functie ook naar Nederland komt, maar Apple heeft al aangegeven de satellietfunctie ook naar andere landen te brengen.

iPhone 14 prijzen vergelijken

Ben je van plan om voor de feestdagen een iPhone 14 (Pro) aan te schaffen? Check dan de beste prijzen in onze prijsvergelijker!

Apple iPhone 14 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 54,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.099,-

Bekijk beste prijs

Apple iPhone 14 prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 37,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 755,-

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu