‘Het einde van de iPad Air 2 nadert in afwachting van nieuwe iPads’

9 februari 2017, 13:41
2 min leestijd
‘Het einde van de iPad Air 2 nadert in afwachting van nieuwe iPads’

Nu de nieuwe iPads langzaam maar zeker in zicht komen, lijkt de iPad Air 2 voorraad geleidelijk uit winkels en online shops te verdwijnen.

Lees verder na de advertentie.

iPad Air 2 voorraad neemt af

De iPad Air 2 is momenteel het instapmodel van de 9.7-inch iPad. Maar AppleInsider ontdekte dat verschillende configuraties sinds kort wel erg slecht leverbaar zijn. Opvallend, want vaak als er een nieuwe iPad op komst is, bouwt Apple de voorraad van het voorgaande model geleidelijk af.

iPad Air 2 voorraad

Ook op de Nederlandse website van Apple is te zien dat de tablet steeds lastiger te leveren wordt. Voor alle modellen staat nu een levertijd van twee tot drie weken, terwijl veel Apple-producten een stuk sneller bezorgd worden dan dat.

Dit kan een mooie aanwijzing zijn dat de nieuwe iPads niet lang meer op zich zullen laten wachten. Verschillende grote resellers verkopen de iPad al niet meer, terwijl de website van Apple ook relatief lange levertijden heeft voor een tablet die al jaren bestaat. Bovendien is het logisch dat de iPad Air 2 met de komst van de nieuwe iPads uit de schappen verdwijnt. Apple introduceerde de tablet eind 2014 en loopt hierdoor qua hardware inmiddels flink achter op de iPad Pro.

Nieuwe iPads op komst

De meest recente geruchten wijzen erop dat Apple dit jaar het roer omgooit voor de iPad. Naast een nieuwe 12.9-inch iPad Pro verschijnt er voor het eerst een iPad met een 10.5-inch display. Door de schermranden weg te werken kan Apple het iPad-scherm groter maken, zonder het formaat van de tablet te vergroten.

Een nieuwe 9.7-inch iPad zou tot slot als het nieuwe instapmodel moeten fungeren. Al is het nog maar de vraag of Apple de iPad Air-naam blijft gebruiken. Hierdoor is het aannemelijk dat de iPad Air 2 de laatste iPad Air ooit is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu