Apple maakt iPad Air 2 goedkoper: nu vanaf 439 euro
Wouter Nijsen

Na de aankondiging van de kleinere iPad Pro heeft Apple de iPad Air 2 in prijs verlaagd. Het goedkoopste model kost voortaan 439 euro. 

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple maakt iPad Air 2 goedkoper

De prijsverlaging van de iPad Air 2 komt niet als een verassing. Met de iPad Pro 9.7 kondigde Apple vanavond immers een nieuwe tablet aan, die goedkoper is dan de reguliere iPad Pro. De iPad Air 2 is voortaan de goedkoopste tablet van Apple, ook omdat de originele Air uit het assortiment gehaald is.

ipad air 2

Het wifimodel met 16GB aan opslagruimte kost voortaan 439 euro, terwijl je voor het 64GB-model 539 euro betaalt. Voor de modellen met 4G-ondersteuning betaal je 559 euro (16GB) en 659 euro (64GB). De vanafprijs van de iPad Air 2 lag voorheen op 499 euro.

Aankondigingen tijdens het Apple-event

Als gezegd werd vanavond een nieuwe iPad Pro aangekondigd. Met het 9,7 inch-scherm is de tablet kleiner dan de normale iPad Pro, maar wel net zo krachtig. Het apparaat is voorzien van een A9X-chip, 4GB aan werkgeheugen en een Smart Connector om accessoires als het Smart Keyboard te koppelen. De kleinere iPad Pro heeft 32GB, 128GB of 256GB aan opslagruimte. Niet eerder bracht Apple een iPad uit met 256GB opslag.

ipad pro 9.7

Naast de nieuwe iPad Pro werd ook de iPhone SE aangekondigd. Dit toestel is voorzien van een 4 inch-scherm met een Retina-resolutie en hetzelfde design als de iPhone 5S. Onder de motorkap vinden we een A9-chip, 2GB RAM en 16GB of 64GB aan opslagruimte. Foto’s maakt de iPhone SE met de 12 megapixel-camera, die ook Live Foto’s kan maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.