Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Download: Photoshop nu beschikbaar voor de iPad

4 november 2019, 9:34
2 min leestijd
Download: Photoshop nu beschikbaar voor de iPad

De Adobe Photoshop-app is eindelijk beschikbaar voor de iPad. Vorig jaar werd al aangekondigd dat de app naar de iPad zou komen, maar nu is het eindelijk zover.

Lees verder na de advertentie.

Photoshop nu beschikbaar op de iPad

Eerder waren er al ‘lite’-versies van Photoshop, maar nu komt eindelijk de volledige versie van Photoshop naar de iPad. Adobe liet vorig jaar al tijdens een event weten dat de Photoshop naar de iPad zou komen, maar het liet nog even op zich wachten. Veel vormgevers kozen niet voor een iPad omdat de app ontbrak in de App Store, maar daar komt nu verandering in. De app is nu beschikbaar in de App Store.

Photoshop op de iPad

Na 30 dagen een abonnement nodig

De app is gratis te downloaden en gebruiken voor 30 dagen. Daarna is het de bedoeling dat je een Creative Cloud-abonnement neemt om de applicatie te blijven gebruiken. Heb je al een abonnement voor Adobe’s apps, waaronder Photoshop? Dan hoef je geen nieuw abonnement aan te schaffen. Als je inlogt met je betaalde account kun je gelijk beginnen.

Beschikbaar voor deze iPad-modellen

De app ondersteunt uiteraard de Apple Pencil en je kunt ermee in volledige psd-bestanden werken. Ook kun je er alles mee wat je van Photoshop gewend bent: via het touchscreen werk je met verschillende lagen, kwasten en kleuren. Ook kun je je bestanden opslaan in de iCloud en vervolgens verdergaan op je MacBook of iMac. De app is beschikbaar voor de volgende iPad-modellen:

  1. iPad Pro (12.9-inch, 10.5-inch en 9.7-inch)
  2. iPad 2017, 2018, 2019
  3. iPad mini 4
  4. iPad Air 2

Andere Adobe-apps

De komst van de volledige Photoshop-versie op de iPad biedt een uitkomst voor de meer gevorderde gebruikers van de dienst. Photoshop Express was al beschikbaar, maar deze app heeft veel meer functies. Adobe heeft vandaag ook aangekondigd dat er een Adobe Illustrator-app voor de iPad wordt ontwikkeld, maar dat zal pas volgend jaar zijn.

Deze app zal compleet vernieuwd worden en gebruik maken van de unieke mogelijkheden van de iPad. Uiteraard zal de Illustrator-app ook de Apple Pencil ondersteunen en kun je ook bestanden op zowel je desktop als op je iPad openen en bewerken. Bovendien komt er een functie waarbij je met je iPad een foto maakt van een tekening die met de hand geschetst zijn, waarna deze automatisch wordt omgezet naar een tekening in een Illustrator bestand.

Adobe Photoshop

Adobe Inc.

Gratis via App Store
Bron afbeelding: Adobe
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad (2017)
Apple iPad (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu