De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apple wil iPad aantrekkelijker maken voor bedrijfsleven

Gijs Ettes
13 augustus 2015, 8:15
2 min leestijd
Apple wil iPad aantrekkelijker maken voor bedrijfsleven

Apple is de samenwerking aangegaan met 40 technologiebedrijven om de iPad zakelijk interessanter te maken, zo meldt de Wall Street Journal. Binnen het zogenoemde Mobility Partner Program krijgen bedrijven tips over hoe ze apps en de iPad beter kunnen inzetten.

Lees verder na de advertentie.

Maakt Apple de iPad zakelijk interessanter?

Apple zou in het Mobility Partner Program deelnemers adviseren over het design en de werking van de apps die zij gebruiken. Ook zou het bedrijf ondernemingen die apps maken die elkaar aanvullen, in contact willen brengen om zo de gebruikerservaring voor beide partijen te verbeteren. Het initiatief zou Apple de mogelijkheid geven om in contact te komen met zakelijke klanten, die wellicht al gebruikmaken van de iPad. Maar mogelijk moet het programma ook de afnemende verkoop van de iPad een impuls geven.

ipad zakelijk

Momenteel is er weinig bekend over Mobility Partner Program en welke 40 bedrijven precies deelnemen. Apple zou vooralsnog niet willen dat er details over het programma uitlekken, waardoor partners van elkaar niet van weten wie deelneemt. Het uiteindelijke doel van het partnerprogramma is dat er geld kan worden verdiend met applicatiebundels gericht op specifieke branches. Apple werkt momenteel al met IBM samen voor de ontwikkeling van enterprise-apps voor bijvoorbeeld de gezondheidszorg, bankensector, retail en transportsector.

Verkoop iPad blijft dalen

Uit de laatste kwartaalcijfers van Apple is gebleken dat de verkoop van de iPad nog steeds daalt. De afgelopen drie maanden gingen er bijna 11 miljoen over de toonbanken. Dat aantal lag in hetzelfde kwartaal in 2014 nog op 13,2 miljoen. In plaats van dat de verkoopcijfers stabiliseren, zakt de iPad steeds verder. Toch blijft Cook in de tablet geloven, zeker omdat er nieuwe productiviteitsfuncties aankomen met iOS 9. Een voorbeeld hiervan is Split View, dat het mogelijk maakt om twee apps naast elkaar te gebruiken.

ipad mini 4 split view 2

Daarnaast gelooft Cook dat mensen hun oudere iPads ooit gaan vervangen. “Uiteindelijk gebeurt dat, want als we kijken naar hoe veel de iPad gebruikt wordt, komen concurrenten daar niet eens bij in de buurt. Het is niet dat mensen de iPad vergeten zijn, het is een fantastisch product.”

Het laatste nieuws over de iPad

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen