‘Apple gaat iPad 4 met problemen door iPad Air 2 vervangen’

16 april 2017, 14:52
2 min leestijd
‘Apple gaat iPad 4 met problemen door iPad Air 2 vervangen’

Mensen met een kapotte iPad 4 die vervangen moet worden, krijgen in het vervolg mogelijk een nieuwe iPad Air 2.

Lees verder na de advertentie.

iPad 4 verangen

Een vierde generatie iPad met kapotte onderdelen kan voortaan in zijn geheel worden vervangen door een iPad Air 2. Dat meldt 9to5Mac, dat een intern bericht van Apple in handen heeft. “Vanaf 30 maart kan een iPad 4 die helemaal gerepareerd moet worden, ingewisseld worden voor een iPad Air 2“, staat daarin.

De nieuwe regeling wordt volgens 9to5Mac in werking gesteld, omdat de onderdelen van de vierde generatie iPad op raken. De productie van die tablet is stopgezet in 2014. De iPad 4 komt uit 2012, inmiddels is het apparaat flink verouderd.

De iPad Air 2 is een stuk nieuwer en sneller. De 9,7-inch tablet werd in 2014 door Apple geïntroduceerd met een A6X-chip en 1GB aan werkgeheugen. De iPad Air 2 heeft een A8X-chip en 2GB aan werkgeheugen.

Kleuren en opslagruimte

In de memo van Apple staat dat klanten geïnformeerd moeten worden over de kleur en opslagruimte van de iPad Air 2. Met de komst van die tablet werd namelijk de gouden kleur-optie toegevoegd. Ook zijn er alleen nog modellen met 32GB en 128GB opslagruimte. Eerder werden de 16GB- en 64GB-opties stopgezet. Gebruikers krijgen in sommige gevallen dus niet alleen een snellere en nieuwe iPad voor hun kapotte exemplaar terug, maar ook één met meer opslagruimte.

Onderdelen vervangen

De iPad Air 2 is inmiddels ook stopgezet door Apple. Die beslissing werd vorige maand genomen, toen de tablet door de nieuwe ‘iPad’ werd vervangen (lees ook onze iPad 2017 review). Hoewel de Air 2 is stopgezet, zijn er nog genoeg onderdelen en modellen van over, waarmee de iPad 4 vervangen wordt.

Apple ondersteunt zijn producten meestal vijf jaar nadat ze zijn stopgezet. Het ligt aan de regio en het aantal beschikbare onderdelen of de iPad 4 ingewisseld wordt voor een iPad Air 2.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad (2017)
Apple iPad (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu