Uitgebreide DxO iPhone 7 cameratest zoomt in op de kleinste details

Lars Paijmans
28 september 2016, 10:00
2 min leestijd
Uitgebreide DxO iPhone 7 cameratest zoomt in op de kleinste details

Iedereen die een foto maakt met de iPhone 7 ziet dat de camera erop vooruit is gegaan. Laat het echter aan de experts van DxO over om de camera tot op het kleinste detail uit te testen. Hoe scoort het toestel in deze strenge iPhone 7 cameratest?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 cameratest door DxO

De iPhone 7 krijgt van DxOMark Mobile een score van 86 uit 100, wat hem boven de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus van vorig jaar zet. Destijds kregen deze iPhones respectievelijk een 84 en 82 als rapportcijfer.

iPhone 7 cameratest

Dit is voor een groot deel te danken aan de heldere f/1.8 lens, optische beeldstabilisatie en betere fotoverwerking. De iPhone 7 is de eerste 4.7 inch-iPhone die uitgerust is met optische beeldstabilisatie. DxO is vooral onder de indruk van de sensor, die ondanks het kleine formaat geweldige prestaties levert.

“Apple gebruikt een collectie van innovatieve technieken om een indrukwekkende smartphone-ervaring in een kleine behuizing te vatten”, aldus de review. “Dit betekent een lens-design met hoge prestaties, efficiënte sensoren, ingebouwde beeldstabilisatie en een multi-image processor met hoge prestaties.”

In de review komen tal van testfoto’s voorbij, waarbij op ieder detail gelet wordt. Zo valt op dat de textuur van een foto er nog nooit zo goed uitzag, en ook de witbalans is natuurgetrouwer dan voorheen. Als minpunt noemt DxO de verminderde kwaliteit bij weinig licht, en dat de kwaliteit van de foto snel afneemt als je op details gaat letten.

Nieuwe flitser maakt indruk

Zoals verwacht bij een smartphone is de flitser erg goed, maar laat hij vooral aan de randen van een foto het afweten om iets goed belicht in beeld te krijgen. De nieuwe quad-LED flitser zorgt er echter wel voor dat kleuren realistischer vastgelegd worden.

Als je meer wil weten over de kleinste details van de camera, dan raden we het aan om de uitgebreide review van DxO te bekijken. De fotografie-site is momenteel druk bezig met het testen van de iPhone 7 Plus, die met een dubbele cameralens voor fotografen natuurlijk extra interessant is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: DxOMark
Categorie: Devices
Device: iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen