Concept: zo kan de iPhone 2019 met de Dark Mode van iOS 13 eruitzien

Wouter Nijsen
6 februari 2019, 12:14
2 min leestijd
Concept: zo kan de iPhone 2019 met de Dark Mode van iOS 13 eruitzien

Er gaan hardnekkige geruchten over een donkere modus in iOS 13, een functie waar gebruikers al jaren om vragen. Op een aantal fraaie renders is te zien hoe de iPhone 2019 – die later dit jaar verschijnt – er met de Dark Mode uit kan zien.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2019 Dark Mode-concept

De afbeeldingen zijn gemaakt door website PhoneArena en tonen de opvolger van de iPhone XS met een Dark Mode, die volgens de laatste geruchten in iOS 13 zit verwerkt. Logisch, want wanneer de nieuwste iPhones later dit jaar worden uitgebracht, draaien ze uit de doos op de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.

De designers van het concept benadrukken dat ze niet simpelweg de witte kleuren hebben vervangen met zwarte tinten, maar ook goed hebben gekeken naar hoe afzonderlijke knopjes eruit moeten zien. Op de afbeeldingen zien we daarom een iPhone met een volledig zwart achtergrond en subtiele aanpassingen aan de kleuren van iOS. Doordat bijna alles een zwart kleur heeft, valt ook de notch van de 2019 iPhone minder op.

Ook tof is dat bijvoorbeeld het multitaskscherm donkerder is, en PhoneArena alvast een voorbeeldje heeft gemaakt van hoe bijvoorbeeld de App Store, Facebook- en Instellingen-app eruitzien met een Dark Mode.

Voordelen van een donkere modus

Een donkere modus zorgt niet alleen voor een nieuwe look van iOS, maar heeft ook praktische voordelen. Zo zorgt een Dark Mode ervoor dat je je iPhone fijner in de avonduren kunt gebruiken, omdat je niet wordt verblind door het scherm van je smartphone. Daarnaast zorgt de modus voor minder energieverbruik, aangezien iPhones met een oled-scherm (zoals de XS, XS Max en X) pixels helemaal kunnen uitschakelen, waardoor er simpelweg minder stroom wordt verbruikt.

Ook interessant → Opinie: iOS heeft meer dan een donkere modus nodig

Onze iPhoned-app heeft ook een donkere modus. In de instellingen van de app schakel je deze nachtmodus zelf in, of zet je ‘m voor specifieke tijden op ‘Automatisch’.

Lees meer over iOS 13

Bron: PhoneArena
Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's