‘Hoe de Apple Watch Series 4 zich nog meer op gezondheid focust’

Lars Paijmans
22 december 2017, 9:40
2 min leestijd
‘Hoe de Apple Watch Series 4 zich nog meer op gezondheid focust’

Apple zet met de Watch Series 4 een belangrijke stap om het horloge van een mode-accessoire in een medisch hulpmiddel te veranderen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Apple Watch Series 4 hartslagmeter op komst

Hoewel de Watch begon als een stijlvol accessoire met luxe bandjes en zelfs een gouden variant, is Apple door de jaren heen van dit principe afgestapt. Het bedrijf ontdekte dat het slimme klokje veel beter tot zijn recht komt op het gebied van gezondheid.

Daarom is het bedrijf van plan om met de Apple Watch Series 4 een geavanceerde versie van de hartslagmeter te introduceren. De Watch heeft sinds zijn eerste model al een hartslagmeter, maar die verbleekt bij degene waar Apple nu aan zou werken.

Apple Watch Series 4 hartslagmeter

Volgens Bloomberg werkt de scanner als volgt: de gebruiker knijpt de Apple Watch met twee vingers in, waarna het apparaat een – niet voelbare – elektrische stroom door het lichaam stuurt. Hierdoor kan een extra gedetailleerde scan van de hartslag gemaakt worden, die ook kleine onregelmatigheden herkent.

Met deze scanner zouden hartfalen en risico’s op een hartstilstand tijdig kunnen worden ontdekt. Dezelfde techniek wordt nu al gebruikt in praktijken van huisartsen, ziekenhuizen en ambulances, maar wordt hierdoor een stuk toegankelijker.

Hartslagmeter nog volop in ontwikkeling

De bronnen stellen dat Apple nog middenin het ontwikkelproces van de monitor zit, dus de kans bestaat dat het door tegenslagen niet op tijd klaar is voor de Apple Watch Series 4. Deze wordt voor het einde van 2018 verwacht.

De functie zou in ieder geval perfect passen in het beeld dat Apple heeft voor het horloge. Zo sloeg het bedrijf vorige maand de handen ineen met Stanford om een uitgebreide studie naar onregelmatige hartslagen op te zetten. Met een betere hartslagmeter wordt de Watch pas echt onmisbaar voor dit soort onderzoeken.

Lees ook: 4 tips om alles uit de Apple Watch hartslagmeter te halen

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen