De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple start onderzoek naar hartritmestoornissen via Apple Watch-app

Erwin Vogelaar
1 december 2017, 11:05
2 min leestijd
Apple start onderzoek naar hartritmestoornissen via Apple Watch-app

Apple start zijn onderzoek naar hartritmestoornissen met een app voor de Apple Watch. De app is nog niet in Nederland beschikbaar, maar dit onderzoek is toch belangrijk.

Lees verder na de advertentie.

Met Apple Watch hartritmestoornissen ontdekken

Apple start vandaag met zijn bijzondere onderzoek naar hartritmestoornissen: Apple Heart Study. Dit doet het bedrijf in samenwerking met Stanford Medicine via een app voor de Apple Watch. Deze app is op dit moment nog enkel in de Verenigde Staten te downloaden. Toch is dit onderzoek op termijn belangrijk voor iedereen.

De Apple Watch heeft een nauwkeurige sensor voor het meten van je hartslag. Hierdoor kun je op elk moment zien hoe snel je hart slaat en wat de gemiddelde slagsnelheid is in rust of tijdens het sporten. Apple denkt dat er meer mogelijk is. Daarom werkt het bedrijf samen met onderzoekers om hartritmestoornissen te identificeren met de Watch.

Apple Watch hartritmestoornissen

De focus van dit nieuwe onderzoek ligt op boezemfibrilleren, een hartritmestoornis dat tot hartfalen of een beroerte kan leiden als er niet snel genoeg behandeling plaatsvindt. Wereldwijd zouden er ongeveer 33 miljoen mensen of 0,5 procent van de volledige bevolking deze stoornis hebben. Gebruikers in de studie bij wie deze hartritmestoornis wordt geconstateerd, krijgen daar een berichtje over. Tevens krijgen ze een gratis afspraak bij een dokter en een extra sensor in een soort pleister.

Dit is niet de eerste keer dat de Apple Watch wordt gebruikt voor hartonderzoek. Apple werkt al anderhalf jaar samen met de Universiteit van Californië aan deze technologie. Uit dit onderzoek bleek dat de Watch met 97 procent nauwkeurigheid kan vaststellen of iemand een hartritmestoornis heeft. Ook kan de smartwatch slaapapneu detecteren.

Het onderzoek wordt gebruikt om verder te werken aan de Apple Watch als apparaat om onze gezondheid in de gaten te houden en ons beter te waarschuwen als er mogelijk is mis is. Daar hebben we in de toekomst allemaal wat aan.

Haal meer uit de hartslagmeter van je Apple Watch

Ook zonder deze app kun je meer met de hartslagmeter van je Apple Watch dan je mogelijk denkt. Check onze tips.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu