4 tips om alles uit de Apple Watch-hartslagmeter te halen

Lars Paijmans
21 juni 2018, 13:02
2 min leestijd
4 tips om alles uit de Apple Watch-hartslagmeter te halen

De Apple Watch heeft een nauwkeurige hartslagmeter aan boord. Deze wordt op een aantal interessante manieren gebruikt. In deze tip laten we zien hoe je er het maximale uithaalt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch hartslag meten: zo werkt het

Sinds de komst van de eerste Apple Watch, zijn de functies van de hartslagmeter flink uitgebreid. Zo kan de Watch je op de hoogte houden als je hartslag opvallend hoog is, of kun je jouw hartslag via iMessage versturen. We zetten alle functies hieronder op een rij.

1. Je hartslag meten met de Apple Watch

De Apple Watch heeft een aparte Hartslag-app. Deze gebruikt de sensoren op de achterkant van het slimme klokje om gedurende de dag je hartslag in de gaten te houden. Deze gegeven worden vervolgens uitgetekend in een grafiek, die we hieronder zullen bespreken. Door aan de Digitale Kroon te draaien of over het scherm te vegen, zie je aparte metingen voor je huidige hartslag, je hartslag in rust en je hartslag tijdens het wandelen. Zodra je een activiteit start via de Workout-app, word je hartslag continu gemeten.

Apple Watch hartslag meten

2. Apple Watch hartslag meten: waarschuwingen instellen

Nieuw in watchOS 4 is een hartslagwaarschuwing. Deze werkt op alle Apple Watch-modellen vanaf de Series 1, de eerste generatie Apple Watch is dus uitgesloten. Zoals de naam al zegt, waarschuwt te Watch je als je hartslag een hoog niveau bereikt terwijl je geen intensieve taak uitvoert. Dit moet je wel eerst even handmatig activeren in de instellingen:

  1. Open de Watch-app op je iPhone;
  2. Scroll naar ‘Hartslag’;
  3. Tik op ‘Verhoogde Hartslag’;
  4. Stel een aantal in.

Als je dit aantal behaalt na tien minuten niets doen, tikt de Watch je op de pols. Hoewel dit niet direct reden is tot paniek, kan het wel de moeite waard zijn om dit verder te onderzoeken.

3. Bekijk je gemiddelde hartslag en uitgebreide statistieken

Natuurlijk kun je op de Watch zelf je hartslag zien, maar in de Gezondheid-app staan veel meer gegevens. Deze kun je inzien door de volgende stappen te volgen:

  1. Open de Gezondheid-app op je iPhone;
  2. Kies Gegevens;
  3. Tik op Hart.

In dit overzicht zie je dezelfde gegevens als op de Watch, maar kun je filteren op uren, dagen, weken, maanden en jaren. Scroll verder naar beneden om de hartritme variabiliteit te zien. Dit geeft de variatie tussen de ene hartslag en de volgende aan.

Apple Watch hartslag meten

4. Je hartslag via iMessage versturen

Als je iMessage (Berichten) op je Apple Watch gebruikt, krijg je wat leuke extra functies. Zo kun je jouw hartslag doorsturen naar je vrienden. Dit doe je door een nieuw bericht op te stellen en het icoontje met het hartje en twee vingers te kiezen.

Houd vervolgens met twee vingers het scherm ingedrukt om vervolgens een roze hartje op het scherm te zien verschijnen. Laat daarna los als je het bericht wil verzenden. De ontvanger krijgt vervolgens een exacte registratie van jouw hartslag op dat moment. Romantisch!

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu