‘Apple onderzoekt of Apple Watch hartritmestoornissen herkent’

Rutger Otto
12 september 2017, 11:14
2 min leestijd
‘Apple onderzoekt of Apple Watch hartritmestoornissen herkent’

Apple onderzoekt samen met Stanford en American Well of de hartslagsensor in de Apple Watch hartritmestoornissen en andere afwijkingen kan herkennen.

Apple Watch onderzoek

Dat schrijft CNBC op basis van ingewijden. Het bedrijf van Tim Cook zou een samenwerking zijn gestart met een groep artsen van Standford. Ook het IT-bedrijf American Well wordt bij het project betrokken. De partijen bekijken of de sensor in de Apple Watch goed genoeg is om ook afwijkingen in de hartslag van dragers te ontwaren.

Mensen kunnen via een goede hartslagsensor gewezen worden op mogelijke afwijkingen en problemen. Aan de hand daarvan kan een onderzoek worden gestart om te zien of er iets mis is. Voor mensen die al hartproblemen hebben, kan het eveneens een goed hulpmiddel zijn om symptomen te detecteren. Op voorwaarde dat de sensor goed genoeg werkt.

Samenwerken met fabrikanten

American Well wilde volgens CNBC niet op de geruchten reageren. Wel heeft de ceo, Roy Schoenberg, gezegd makers van digitale gezondheidsoplossingen nauw samenwerken met wearablemakers. In verschillende studies is de Apple Watch overigens al gebruikt om hartritmestoornissen te onderzoeken.

Het nieuwe onderzoek waarbij Apple zelf betrokken is, zou later dit jaar nog van start gaan. Tim Cook heeft al vaker aangegeven geïnteresseerd te zijn in het uitbreiden van gezondheidsfuncties voor de Apple Watch. Dat zei hij eerder dit jaar nog in een interview met Forbes. “Toen we aan de ontwikkeling van de Apple Watch begonnen droegen maar weinig mensen een hartslagmonitor”, zei hij. “Wij zijn enorm geïnteresseerd in dit gebied. En ja, we zien ook zakelijke kansen.” Cook noemt de medische gezondheidsmarkt één van de grootste onderdeel van de economie.

Apple Watch Series 3

Naar verwachting kondigt Apple dinsdagavond ook een nieuwe Apple Watch aan. Deze Apple Watch Series 3 zou onder meer ondersteuning bieden voor een eigen mobiele netwerk. Daarnaast zou het accessoire ook meer gezondheidsfuncties hebben.

Lees het laatste nieuws over de Apple Watch

Bronnen: CNBC, Fortune
Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's