Animal Crossing goed van start: na een week 15 miljoen downloads

Rutger Otto
28 november 2017, 11:09
2 min leestijd
Animal Crossing goed van start: na een week 15 miljoen downloads

Een week nadat Nintendo’s nieuwe smartphone-game Animal Crossing uitkwam, is het spel 15 miljoen keer gedownload. Dat is een stuk vaker dan Fire Emblem, maar Super Mario Run werd veel vaker gedownload in de eerste week.

Lees verder na de advertentie.

Animcal Crossing downloads

Het zal niet verbazen dat Animal Crossing: Pocket Camp nog wat achterblijft op Super Mario Run. Die game werd in de eerste week 32 miljoen keer gedownload. Dat heeft het analysebureau Sensor Tower gemeten. Inmiddels zijn ook de cijfers voor Animal Crossing binnen en het bureau kwam uit op 15 miljoen downloads. Het gaat hierbij niet alleen om iOS, maar eveneens om downloads op Android-telefoons.

Animal Crossing lijkt het in zijn eerste week in elk geval beter te doen dan Fire Emblem. Die app sloeg minder aan bij het grote publiek en kon in de eerste week rekenen op 7 miljoen downloads. Op het moment van schrijven staat Animal Crossing op plek 4 van gratis games in de Nederlandse App Store.

Lees onze Animal Crossing review

animal crossing: pocket camp review

Verdienmodellen

Met Animal Crossing probeert Nintendo opnieuw te bekijken hoe het geld kan verdienen aan apps. Bij Super Mario Run betaalden gebruikers eenmalig een bedrag van tien euro om het volledige spel vrij te spelen. In Fire Emblem konden mensen verrassingspakketten kopen met nieuwe helden. Animal Crossing is eveneens gratis te spelen, maar spelers kunnen zogeheten ‘leaf-tickets’ kopen, waarmee ze sneller meubels aanschaffen voor hun camping.

Het is niet duidelijk hoeveel Animal Crossing Nintendo al heeft opgeleverd. Super Mario Run telde uiteindelijk meer dan 200 miljoen downloads, maar het Japanse bedrijf was wat teleurgesteld in de opbrengst van die app.

Lees verder: 4 redenen om enthousiast te worden van Animal Crossing: Pocket Camp

Schatting

Het aantal downloads van Animal Crossing is niet afkomstig van Nintendo, dus het is niet met zekerheid te zeggen of de schatting klopt. Sensor Tower zat er met Super Mario Run ook naast. Nintendo maakt waarschijnlijk bekend hoe goed Animal Crossing het heeft gedaan in de volgende kwartaalcijfers.

Download Animal Crossing: Pocket Camps in de App Store (Gratis)

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Sensor Tower
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen