Animal Crossing Pocket Camp nu beschikbaar: 4 redenen om enthousiast te worden

Erwin Vogelaar
21 november 2017, 12:20
3 min leestijd
Animal Crossing Pocket Camp nu beschikbaar: 4 redenen om enthousiast te worden

Na Super Mario Run en Fire Emblem Heroes is Nintendo klaar voor zijn derde smartphonegame: Animal Crossing Pocket Camp. Download de game hier.

Lees verder na de advertentie.

Update 21 november: Animal Crosing Pocket Camp is nu te downloaden! Een dag voor de officiële release is de game al in de App Store opgedoken. Via onderstaande link kun je hem direct downloaden en installeren. Vergeet overigens niet je Nintendo account te koppelen tijdens het aanmaken van je account.

Download Animal Crossing Pocket Camp in de App Store (gratis)

Animal Crossing: Pocket Camp

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store

Animal Crossing Pocket Camp nu beschikbaar

In dit artikel zetten we vier redenen op een rijtje om de nieuwste game van Nintendo een kans te geven.

1. Uitermate geschikt voor smartphones

Animal Crossing is als serie enorm geschikt voor smartphones. Het idee van deze games is dat je in een nieuw dorpje komt te wonen. Hier richt je een huisje in, help je de buurtbewoners en betaal je jouw hypotheek af. Het fijne aan Animal Crossing is dat er geen haast achter zit. Alles doe je op je eigen tempo. Het is dus geen probleem als je zo nu en dan even een kijkje neemt, of de game een week, een maand of langer laat liggen.

Animal Crossing Pocket Camp heeft een kampeerthema. Het nieuwe kamp waar je gaat wonen met je eigen camper oogt wat kleiner dan de dorpjes in de grote versies van Animal Crossing, maar dat houdt het ook behapbaar.

2. Sociale game

Een van de doelen in Pocket Camp is het maken van meubels voor het kamp. Dit doe je met materialen die je in de game vindt. Maak je een mooi kamp, dan komen er allerlei dieren op bezoek waar je vrienden mee kan worden. Vind je bepaalde materialen niet, dan is het mogelijk om deze te ruilen met je vrienden in je vriendenlijst. Of je koopt ‘Leaf Tickets’ met echt geld, die je weer kunt omruilen voor materialen.

Materialen zijn namelijk niet oneindig te verzamelen. Vind je bijvoorbeeld een appelboom en haal je de appels eruit, dan moet je enkele uren wachten tot er weer nieuwe appels te vinden zijn. Op deze manier motiveert Nintendo ongeduldige mensen om geld uit te geven.

3. Bezoek allerlei locaties

De materialen zijn niet te vinden bij de kampeerplek, maar op de locaties die je op de kaart vindt. Denk aan een strand, eiland, rivier en bos. Met je camper reis je daarheen om nieuwe personages te ontmoeten, meer materialen te vinden en bijvoorbeeld te vissen.

animal crossing pocket camp

Het kan ook lonen om ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds op pad te gaan. De gamewereld gaat namelijk even snel als de echte wereld en op verschillende momenten van de dag duiken er wellicht andere dieren op. Ook kun je de kampeerlocaties van je vrienden bezoeken, om te zien wat zij ervan hebben gemaakt.

4. Oneindige mogelijkheden voor updates

Deze game is in theorie heel lang te spelen, omdat je telkens nieuwe doelen voor jezelf opstelt. Daarnaast belooft Nintendo regelmatig updates met nieuwe content. Hierdoor heb je telkens een reden om toch weer even te gaan kamperen op je smartphone.

Lees het laatste nieuws over Nintendo

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen