Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Fire Emblem Heroes bevestigt dat Nintendo smartphonegames snapt

Erwin Vogelaar
6 februari 2017, 20:45
3 min leestijd
Fire Emblem Heroes bevestigt dat Nintendo smartphonegames snapt
Fire Emblem Heroes

Fire Emblem Heroes

Gratis

Reviewscore

8

Na Super Mario Run hadden we al een vermoeden, maar nu weten we het zeker: Nintendo snapt smartphonegames. Lees in onze Fire Emblem Heroes review waarom.

Lees verder na de advertentie.

Fire Emblem Heroes review

Het was even schrikken toen Fire Emblem Heroes werd aangekondigd, want dit is niet wat fans van deze serie hadden gehoopt. Die kennen Fire Emblem namelijk van de lange gevechten, waar je strategisch inzicht om elke hoek op de proef gesteld wordt. Fire Emblem Heroes is in diep contrast met die games een spelletje met korte potjes van enkele minuten.

Nintendo heeft dit slim aangepakt. Veel elementen van Fire Emblem, zoals de stijl van vechten en de vele personages, zijn in een nieuw soort game gestopt dat perfect werkt op een smartphone. Eentje die minder diepgaand is dan het bronmateriaal, maar op andere vlakken veel te bieden heeft.

fire emblem heroes review

De gevechten zijn simpeler, maar nog steeds erg leuk en dat is belangrijk. In de gevechten doen twee partijen, jij tegen de computer, met teams van vier strijders om de beurt acties. Hierbij moet er rekening gehouden worden met de omgeving en de type personages. En hoewel de statistieken van de personages op een bepaald moment belangrijker zijn dan je tactische keuzes, is het elke keer weer leuk om met de helden aan de slag te gaan.

De focus van de game ligt naast de gevechten voornamelijk op die personages. Nintendo hoopt dat je alle helden wil hebben, want daarmee wordt geld verdient. Je kunt ze echter niet zomaar kopen. Fire Emblem Heroes is een gacha-game en dat betekent dat je moet gaan gokken. Als je geld uitgeeft voor personages weet je niet welk personage je krijgt en hoe sterk deze is. Deze gacha-stijl van in app-aankopen zal veel mensen tegenstaan en dat is begrijpelijk. Het is echter ook een succesvol model dat Nintendo op deze manier slim gebruikt.

Een hoop te doen

Fire Emblem Heroes valt voornamelijk op door de mogelijkheden. Er zijn de verhaalmissies in negen hoofdstukken, die je in drie verschillende moeilijkheidsgraden kunt uitspelen. Tussendoor kun je in de trainingstoren trainen om je personages zo sterk mogelijk te maken. Je kunt je ook richten op de duels, waarin je het opneemt tegen de teams van andere spelers om zo aan het eind van een specifieke periode een hoge ranking te halen. Of je gaat volledig voor de personages om een topteam bij elkaar te verzamelen. Daarnaast zijn er nog Special Maps om personages en items te verdienen en komt er nog een nieuwe onbekende speelmodus bij.

Al met al is er veel om je mee te vermaken. Of je nou hardcore voor die personages gaat, of je het gewoon leuk vindt om de gevechten van de verhaalmissies te doen. En hoe je de game ook speelt, je hoeft niet te betalen. Zeker in de eerste stapel uren is de game heel ruim met de items die krijgt. Later wordt het lastiger, maar dan heb je al wel een hoop uren plezier gehad en moet je enkel wat langer wachten tussen de speelsessies.

We zijn niet over alles blij met Fire Emblem Heroes. Bijvoorbeeld dat we in 2017 nog friendcodes moeten uitwisselen om vrienden toe te voegen is bijzonder achterhaald. Er wordt niet gebruik gemaakt van Game Center en niet van het Nintendo Account dat je aan de game koppelt. Ook zijn de in app-aankopen behoorlijk prijzig. Het kan tevens erg oneerlijk voelen als je telkens geen goede personages krijgt van de gokmachine, maar dat hoort bij dit type spel. Uiteindelijk is dit net als Super Mario Run een echte Nintendo-game, maar dan zoals het past op een smartphone.

Fire Emblem downloaden

Fire Emblem Heroes is gratis te downloaden via onderstaande link. Voor het downloaden van de app heb je 82.5MB vrije ruimte nodig, maar voor het daadwerkelijke spelen heb je wat meer ruimte nodig. Ook moet je minimaal iOS 8 draaien.

Fire Emblem Heroes

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu