‘Nieuwe iPads vertraagd door problemen bij chipproductie’

Lars Paijmans
23 december 2016, 15:30
1 min leestijd
‘Nieuwe iPads vertraagd door problemen bij chipproductie’

Voor het eerste kwartaal van 2017 zouden er verschillende nieuwe iPads op de planning staan. Onverwachte productieproblemen zouden er mogelijk voor zorgen dat de 2017 iPad vertraagd is.

Lees verder na de advertentie.

2017 iPad vertraagd

De nieuwe iPads waar Apple achter de schermen aan werkt, zouden uitgerust worden met de A10X-chip. Een nieuw bericht van Digitimes stelt vandaag dat het bij de ontwikkeling van deze chip mis gaat.

2017 iPad vertraagd

De eerste set chips zou door TSMC ontwikkeld worden, maar er zouden te weinig bruikbare exemplaren van de lopende band afrollen. Dit zou de planning in de war schoppen, omdat hierdoor ook andere fabrikanten HiSilicon en MediaTek later aan de slag kunnen. Omdat het hier om een enkel gerucht gaat, is het lastig in te schatten hoe groot de productieproblemen zijn.

We nemen het gerucht echter wel met een korreltje zout, omdat Digitimes het lang niet altijd bij het rechte eind heeft als het op geruchten aankomt. In de regel publiceren ze alles wat los en vast zit, al zit er hierdoor ook regelmatig iets tussen wat wel klopt.

Nieuwe iPads aan het begin van 2017

Apple zou voor begin 2017 een aantal verschillende iPads op de planning hebben staan. Zo zou er een nieuw 10.5-inch model worden gepresenteerd, die zich vooral op bedrijven en de educatieve sector moet richten. Dit zorgt er automatisch voor dat de huidige 9.7-iPad Pro het budgetmodel wordt en de grotere 12.9-iPad het high-end model wordt. Bovendien zou minstens een van de nieuwe iPads een gloednieuw OLED-display krijgen, waar ook een aangepast design bij hoort.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Digitimes
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen