De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple onthult ‘revolutionaire’ OLED-iPad in 2018, 10,5 inch-iPad Pro in 2017′

Lars Paijmans
15 augustus 2016, 8:48
2 min leestijd
‘Apple onthult ‘revolutionaire’ OLED-iPad in 2018, 10,5 inch-iPad Pro in 2017′

Apple zit middenin de overstap naar OLED-schermen, en naast de iPhone geldt dat ook voor de iPad. In een nieuw bericht van analist Ming-Chi Kuo lezen we dat Apple volgend jaar een nieuwe 10.5 inch-iPad Pro introduceert en in 2018 de overstap maakt naar OLED.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad OLED-display in 2018’

Zodra analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities een nieuw rapport uitbrengt, staan journalisten en Apple-fans te springen om deze zo snel mogelijk door te lezen. In de regel is hij (samen met Mark Gurman) namelijk een van de meest betrouwbare bronnen als het op Apple-voorspellingen en geruchten aankomt. In een nieuw bericht laat hij weten dat Apple een nieuwe 10.5 inch-iPad Pro aan het ontwikkelen is, die een tussenstap tussen de 12.9 en 9.7 inch iPad Pro moet worden.

iPad OLED

Over een nieuwe iPad mini rept Kuo met geen woord. Niet zo gek, aangezien de vraag voor een iPad mini sterk af is genomen sinds Apple Plus-modellen (zoals de iPhone 6S Plus) van de iPhone maakt die aardig in de buurt komen van dat schermformaat. Zowel de iPad Pro 10.5 als de 12.9 iPad Pro 2 zouden gebruik maken van Apples A10X processor.

Compleet nieuw design moet mensen overhalen

Nog interessanter is Kuo’s voorspelling voor 2018. Dan zou Apple met een ‘revolutionaire’ iPad komen die radicale veranderingen doorvoert op het gebied van design en door de adoptie van een flexibel OLED-display. Deze veranderingen zijn hard nodig, aangezien de verkoopcijfers van de iPad (Pro) nog steeds teruglopen.

Door met een gloednieuw design te komen dat ook nog eens een iPad OLED-scherm heeft, moeten ook gebruikers die al een iPad hebben overgehaald worden om een nieuw model in huis te halen. Zelfs de nieuwe iPads die in 2017 op de planning staan, zouden de neerwaartse trend die de iPad-verkopen hebben ingezet niet recht kunnen trekken, zo denkt de analist.

Lees ook: Tweede indruk: de iPad Pro 9.7 na vier maanden

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen