Eindelijk! Netflix laat je nu shows downloaden en offline kijken

30 november 2016, 15:14
2 min leestijd
Eindelijk! Netflix laat je nu shows downloaden en offline kijken
Netflix

Netflix

Gratis

Reviewscore

8,5

Het zat er aan te komen, maar nu is het officieel: Netflix maakt het mogelijk om shows offline op te slaan, zodat je ze ook zonder internetverbinding kunt kijken. Dit moet je weten over de Netflix offline modus, die nu wereldwijd beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Netflix offline modus onthuld, download shows onderweg

Via een Tweet maakte Netflix de komst van de offline modus bekend. Of je iPhone of iPad nu in Vliegtuigmodus staat, of je in de trein naar een serie wil kijken zonder je databundel te belasten: door thuis je series offline op te slaan kun je ze op ieder moment bekijken.

De functie wordt wereldwijd uitgerold, voor zowel de iOS- als Android-apps van Netflix. De app krijgt een nieuwe downloadknop, die achter de naam van de betreffende aflevering verschijnt. In een persbericht laat Netflix weten dat ‘veel shows’ al klaar zijn om gedownload te worden, wat doet vermoeden dat nog niet het hele aanbod van de streamingdienst offline te bekijken is.

In de toekomst zal dit Netflix downloaden aanbod worden aangevuld. Tot die tijd is er echter genoeg te zien met downloadbare series als Narcos, Stranger Things, The Crown, Black Mirror en House of Cards. Naast Netflix Originals zijn er ook al verschillende films en series offline te bekijken die niet rechtstreeks uit de keuken van Netflix komen. Opvallend, want de rechten die hier mee gemoeid zijn zouden lange tijd het grootste obstakel zijn om deze offline optie toe te voegen.

Netflix offline modus

Netflix-update nu beschikbaar

De update voor de iOS-app van Netflix is al beschikbaar in de App Store. Na het downloaden kun je direct beginnen met het offline bewaren van populaire shows. Om dit wat makkelijker te maken, heeft Netflix een overzichtje gemaakt met een aantal films en series die je op deze manier onderweg kunt bekijken. Zo is een lange treinreis er in één klap een stuk minder vervelend op geworden.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Bron: Netflix
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu