Netflix downloadt nu automatisch nieuwe afleveringen: zo werkt het
Wouter Nijsen
Netflix

Netflix

Gratis

Onze score

8,5

De Netflix-app voor iOS heeft een handige functie gekregen. De applicatie downloadt voortaan automatisch afleveringen van de series die je kijkt. We laten zien hoe het werkt.

Netflix Smart Downloads voor iOS

De Smart Downloads-functie is al een tijdje beschikbaar voor Android, maar is er nu ook eindelijk voor iOS-gebruikers. De feature is enorm handig wanneer je vaak de afleveringen van je favoriete Netflix-series downloadt, om ze zo zonder internetverbinding te kunnen bekijken. Het werkt als volgt: als je een aflevering hebt gedownload, zorgt Smart Downloads ervoor dat ‘ie wordt verwijderd en automatisch de volgende episode voor je klaarstaat.

Smart Downloads werkt alleen via een wifi-verbinding, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat er op de achtergrond veel data wordt verbruikt. Daarnaast kom je niet in de knel met de opslagruimte van je iPhone of iPad, omdat de aflevering die je hebt bekeken direct wordt verwijderd (en er dus meteen weer opslagruimte vrij komt). Dat zorgt er – als het goed is – voor dat je nooit te weinig opslag beschikbaar hebt voor het downloaden van afleveringen.

Ook handig: Smart Downloads kijkt ook goed naar de afleveringen die verwijderd kunnen worden. Heb je bijvoorbeeld drie afleveringen van The Haunting of Hill House gedownload met de Netflix-app, dan wordt aflevering 4 pas binnengehaald als je ze alle drie hebt bekeken. De eerste aflevering wordt tegelijk verwijderd, terwijl de tweede en derde episode nog wel eventjes op je iPhone blijven staan, zodat je eventueel nog stukjes kunt terugkijken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo werkt het

Smart Downloads staat automatisch ingeschakeld, maar kun je ook handmatig aan of uit zetten. Volg hiervoor de stappen hieronder.

  1. Open de Netflix-app op je iPhone of iPad;
  2. Tik rechtsonder op het onderdeel ‘Downloads’, waarna je bovenaan ziet of Smart Downloads is ingeschakeld;
  3. Als je op Smart downloads tikt, kun je de feature aan of uit zetten;
  4. Dit kan overigens ook via de instellingen van de Netflix-app. Ga hiervoor naar het ‘Meer’-knopje rechtsonder, kies voor ‘App-instellingen’ en onder ‘Downloads’ zie je de functie staan.

Download de Netflix-app

Via de knop hieronder kun je de nieuwste versie van de Netflix iOS-app downloaden. Op zoek naar nieuwe series en films om te kijken? Check dan onze Netflix-tips van januari 2019!

Netflix

Netflix, Inc.

7,6 (7745 reviews)
Gratis via App Store

Check meer Netflix-tips

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.