De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Netflix downloadt nu automatisch nieuwe afleveringen: zo werkt het

Wouter Nijsen
8 februari 2019, 10:18
2 min leestijd
Netflix downloadt nu automatisch nieuwe afleveringen: zo werkt het
Netflix

Netflix

Gratis

Reviewscore

8,5

De Netflix-app voor iOS heeft een handige functie gekregen. De applicatie downloadt voortaan automatisch afleveringen van de series die je kijkt. We laten zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Netflix Smart Downloads voor iOS

De Smart Downloads-functie is al een tijdje beschikbaar voor Android, maar is er nu ook eindelijk voor iOS-gebruikers. De feature is enorm handig wanneer je vaak de afleveringen van je favoriete Netflix-series downloadt, om ze zo zonder internetverbinding te kunnen bekijken. Het werkt als volgt: als je een aflevering hebt gedownload, zorgt Smart Downloads ervoor dat ‘ie wordt verwijderd en automatisch de volgende episode voor je klaarstaat.

Smart Downloads werkt alleen via een wifi-verbinding, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat er op de achtergrond veel data wordt verbruikt. Daarnaast kom je niet in de knel met de opslagruimte van je iPhone of iPad, omdat de aflevering die je hebt bekeken direct wordt verwijderd (en er dus meteen weer opslagruimte vrij komt). Dat zorgt er – als het goed is – voor dat je nooit te weinig opslag beschikbaar hebt voor het downloaden van afleveringen.

Ook handig: Smart Downloads kijkt ook goed naar de afleveringen die verwijderd kunnen worden. Heb je bijvoorbeeld drie afleveringen van The Haunting of Hill House gedownload met de Netflix-app, dan wordt aflevering 4 pas binnengehaald als je ze alle drie hebt bekeken. De eerste aflevering wordt tegelijk verwijderd, terwijl de tweede en derde episode nog wel eventjes op je iPhone blijven staan, zodat je eventueel nog stukjes kunt terugkijken.

Zo werkt het

Smart Downloads staat automatisch ingeschakeld, maar kun je ook handmatig aan of uit zetten. Volg hiervoor de stappen hieronder.

  1. Open de Netflix-app op je iPhone of iPad;
  2. Tik rechtsonder op het onderdeel ‘Downloads’, waarna je bovenaan ziet of Smart Downloads is ingeschakeld;
  3. Als je op Smart downloads tikt, kun je de feature aan of uit zetten;
  4. Dit kan overigens ook via de instellingen van de Netflix-app. Ga hiervoor naar het ‘Meer’-knopje rechtsonder, kies voor ‘App-instellingen’ en onder ‘Downloads’ zie je de functie staan.

Download de Netflix-app

Via de knop hieronder kun je de nieuwste versie van de Netflix iOS-app downloaden. Op zoek naar nieuwe series en films om te kijken? Check dan onze Netflix-tips van januari 2019!

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via App Store

Check meer Netflix-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu