De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Clicker: deze app tilt Netflixen op de Mac naar een hoger niveau

Lars Paijmans
15 april 2019, 11:14
2 min leestijd
Clicker: deze app tilt Netflixen op de Mac naar een hoger niveau

Netflix is met afstand de populairste tv-dienst van het moment, maar een goede officiële Mac-app ontbreekt. Gelukkig is Clicker een uitstekend alternatief, die alles doet wat we van een volwaardige macOS-versie van Netflix verwachten.

Clicker verbetert Netflix kijken op de Mac

De makers van Clicker hebben goed gekeken naar de functies van macOS die goed van pas komen tijdens het bekijken van een film of serie, en deze allemaal in een app verwerkt. Zo ben je volledig vrij om de app naar eigen smaak in te stellen. Zet bijvoorbeeld het automatisch afspelen van trailers uit of verberg de kolom met Netflix Originals in het hoofdmenu.

Clicker Netflix

Ook tijdens het bekijken van een serie is Clicker een stuk functioneler dan Netflix zelf. Zo kun je automatisch altijd de intro skippen, of juist de skip intro-knop verbergen. Ook handig om je Netflix-verslaving aan banden te leggen: de optie om het automatisch doorgaan naar de volgende aflevering uit te zetten.

Heb je een MacBook Pro met Touch Bar, dan komt Clicker nog beter van pas. De app neemt de touchscreen-functietoetsen over en laat je gemakkelijk de video bedienen, maar je kunt ook alvast een andere serie opzoeken met de Quick Switcher-functie. Terwijl op je MacBook-scherm de serie nog afspeelt, kan jij dan alvast een alternatief opzoeken om hier na te gaan kijken.

Clicker Netflix

Het icoontje van Clicker in de menubalk van macOS geeft je bovendien de mogelijkheid om direct verder te gaan met het kijken van de serie waar je mee bezig was. Zo kun je in een handomdraai weer door, zonder eerst handmatig de app te openen en de serie op te zoeken. De picture-in-picture-modus komt goed van pas als je tijdens het Netflixen ook nog wat andere dingen op je Mac aan het doen bent.

Clicker tijdelijk met korting verkrijgbaar

Het enige nadeel van Clicker heeft niet zozeer met de app maar met Netflix zelf te maken. Het is namelijk nog steeds niet mogelijk om video’s in 4K te kijken, omdat het maximum op 1080p is ingesteld.

Je kunt Clicker via de website van de app voor 5 dollar kopen, maar als je er snel bij bent kun je de app met korting in huis halen, door ‘m via de website van de ontwikkelaar te kopen. Hiervoor gebruik je de code launchpromo19 bij het afrekenen, zodat je er nog maar 2 dollar voor betaalt. Wat ons betreft zeker de prijs waard voor iedereen die regelmatig Netflix kijkt op zijn of haar Mac.

Lees meer over Netflix

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu