‘Netflix maakt offline opslaan van films en series dit jaar nog mogelijk’

Lars Paijmans
24 juni 2016, 14:04
1 min leestijd
‘Netflix maakt offline opslaan van films en series dit jaar nog mogelijk’

Onderweg een film of serie op Netflix bekijken is vooralsnog alleen weggelegd voor mensen met een flinke databundel, maar daar kan voor het einde van 2016 nog verandering in komen.

Lees verder na de advertentie.

Netflix offline opslaan dit jaar nog beschikbaar

Volgens de directeur van Penthera zou Netflix namelijk nog dit jaar de optie willen toevoegen om video’s offline op te slaan, zo schrijft LightReading. Penthera kan dit weten, aangezien zij de techniek ontwikkelen die gebruikt wordt voor het downloaden van video’s op mobiele apparaten als smartphones en tablets.

Netflix offline

Aan de techniek zou al maanden gewerkt worden, en is binnen de streaming video-markt inmiddels een ‘open geheim’ aldus de analist Dan Rayburn.

Als Netflix offline opslaan inderdaad mogelijk maakt, zal dit een uitkomst zijn voor reizigers en vakantiegangers. Sla voordat je de deur uitgaat de nieuwste aflevering van een serie lokaal op je iPad op, en je kunt in de trein kijken zonder dat je een groot deel van je databundel er in een uur doorheen jaagt.

Alleen voor Netflix Originals?

De vraag is hierbij wel of Netflix het voor elkaar krijgt om de volledige catalogus op deze manier offline beschikbaar te maken en welke apparaten ondersteund worden. Dat alle Netflix Originals het gaan ondersteunen lijkt logisch, aangezien de videodienst de rechten voor deze series in eigen hand heeft.

In het verleden heeft Netflix zich uitgesproken tegen het offline bewaren van bestanden, maar kwam hier op een later moment op terug. Het is dus even afwachten of Netflix dit jaar de knoop doorhakt en het offline bewaren van films en series mogelijk maakt. Het zou onze treinreizen in ieder geval een stuk vermakelijker maken.

Bron: LightReading
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu