iPhone 14 always-on uitzetten: zo bespaar je de batterij

19 september 2022, 10:52
2 min leestijd
iPhone 14 always-on uitzetten: zo bespaar je de batterij

Het is een van de grootste nieuwe functies van de iPhone 14 Pro (Max): het beginscherm kan altijd een beetje aanstaan. Maar hoe kan je dit always-on display van de iPhone 14 uitzetten?

Lees verder na de advertentie.

Always-on display: eindelijk ook op de iPhone

Hoewel andere smartphones deze optie al langer hebben, zien we nu eindelijk het always-on scherm bij de iPhone 14 Pro (Max). Hiermee lees je bijvoorbeeld nog steeds de tijd of notificaties van apps als je de iPhone hebt vergrendeld en deze stilletjes op je bureau ligt.

Waar andere telefoons alleen de tijd laten zien, doet Apple daar een schepje boven op. Zo zie je bij de iPhone 14 Pro zelfs nog de achtergrond en je meldingen. Volgens verschillende reviews snoept deze functie toch wel wat van je batterij af. Dus daarom deze tip: zo kun je bij de iPhone 14 het always-on scherm uitzetten.

iPhone 14 always-on

Always-on display uitzetten van iPhone 14 Pro

Een always-on scherm is enorm handig, maar ‘vreet’ het ook aan de batterij? Aan de ene kant meldt Apple dat het vernieuwde ProMotion-display de verversingssnelheid van de iPhone 14 Pro (Max) kan zakken tot 1 Hz. Dat betekent dat dit scherm (dat dus altijd aan staat) zich maar een keer per seconde ververst. Dat moet wel voor minimale slijtage voor de batterij zorgen, toch?

Aan de andere kant kunnen we ons ook voorstellen dat het überhaupt minder goed voor je batterij is. Je scherm staan namelijk altijd aan. Ook kunnen die meldingen je erg uit een flow halen. Vind je dit scherm alleen maar afleiden en wil je graag die paar procent accu per dag besparen? Dan lees je hieronder hoe je het always-on scherm van de iPhone 14 Pro (Max) kan uitzetten.

Always-on scherm uitzetten op iPhone 14 (Pro)

  1. Ga naar de ‘Instellingen’-app;

  2. Tik op ‘Scherm en helderheid’;

  3. Scrol naar beneden;

  4. Deactiveer ‘Altijd ingeschakeld’.

iPhone 14 always-on uitzetten

Andere nieuwe functies van iPhone 14 Pro

Het always-on display is één van de nieuwe functies van de iPhone 14 Pro. Daarnaast zijn het Dynamic Island en de verbeterde camera’s de grootste blikvangers. De ovale balk werd op het internet en door ontwikkelaars al veelvuldig belachelijk gemaakt, maar blijkt in de praktijk enorm handig.

Inmiddels hebben we zowel de normale iPhone 14, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max in handen. Verwacht dus ook een review de komende week van deze telefoons. Tot die tijd ben je zoet met onze eerste indruk van de iPhone 14 Pro (Max).

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu