Met deze verborgen functie maak je betere foto’s op je iPhone 15

20 maart 2024, 12:45
2 min leestijd
Met deze verborgen functie maak je betere foto’s op je iPhone 15

Met een iPhone 15 maak je sowieso al fantastisch mooie foto’s, maar met deze verborgen functie worden ze nog beter!

Lees verder na de advertentie.

Met deze verborgen functie maak je betere foto’s op je iPhone 15

De verborgen functie waar we op doelen, is niet alleen beschikbaar op de iPhone 15 maar ook op de iPhone 14 Pro-modellen. Hij staat alleen bekend onder verschillende namen. Op alle Pro-modellen heet de functie ProRAW, op de overige iPhone 15-modellen heet het ‘HEIF Max’.

Je zet de functie rechtsboven in de Camera-app aan of uit voordat je een foto maakt. Zie je de optie daar niet staan, dan moet je hem eerst inschakelen in de instellingen. Dat doe je op de volgende manier:

  1. Open de app Instellingen;

  2. Scrol wat naar beneden en tik op ‘Camera’;

  3. Tik nu op ‘Bestandsstructuren’.

verborgen functie iPhone 15

Op de iPhone 15 (Plus) moet je hier de optie ‘Resolutieregelaar’ inschakelen. Bij de Pro-modellen heet de functie ‘ProRAW- en resolutieregelaar’ en zet je de ‘Pro-standaard’ op ‘ProRAW Max’.

Instelling in de camera

Als je nu de camera-app opent, is de verborgen functie op je iPhone 15 wel zichtbaar. Als het goed is, zie je nu rechtsboven namelijk ProRAW (Pro-modellen) of HEIF MAX (iPhone 15 (Plus)) staan. Staat er een streep doorheen, dan is de functie uitgeschakeld. Inschakelen doe je simpelweg door erop te tikken. Gebruik in deze modus alleen de 1x zoom en niet de nachtmodus, anders gebruik je alsnog de 12 MP-camera. Live Foto’s werken overigens ook niet in deze modus.

Maak nu een foto en open de foto vervolgens. Tik beneden op de ‘i’ en je zult zien dat het een 48 MP-foto is. De resolutie is dan als het goed is 6048 x 8064 pixels. Bij ProRAW zal de bestandsgrootte rond de 100 MB liggen, bij HEIF Max rond de 5 MB. Hierdoor is HEIF Max perfect als je scherpere foto’s wilt maken, maar niet al teveel opslagruimte wilt gebruiken. ProRAW is vooral geschikt als je de foto nog flink wil bewerken of een forse uitsnede wilt maken.

verborgen functie iPhone 15

Wil je deze verborgen functie ook?

Wil je deze verborgen functie gebruiken dan heb je dus een iPhone 15 of een iPhone 14 Pro (Max) nodig. Je goedkoopste optie is een standaard iPhone 15, je beste optie is de iPhone 15 Pro Max. We hebben de beste deals voor deze twee toestellen al voor je verzameld:

Apple iPhone 15 prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 40,- p/m

Bekijk abonnementen

Los nieuw

€ 795,-

Bekijk prijzen

Apple iPhone 15 Pro Max prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 72,50 p/m

Bekijk abonnementen

Los nieuw

€ 1.229,-

Bekijk prijzen

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu