Zo nodig je vrienden uit voor een groepschat met Instagram Verhalen

3 juli 2019, 11:03
2 min leestijd
Zo nodig je vrienden uit voor een groepschat met Instagram Verhalen

Instagram wordt een stuk socialer. Voortaan kun je een Chat-sticker aan Verhalen toevoegen om een groepsgesprek te starten. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer jij en je vrienden hetzelfde tv-programma kijken en daarover willen kletsen.

Lees verder na de advertentie.

Chat-sticker Instagram: zo nodig je vrienden uit voor een groepsgesprek

Instagram voegt continu nieuwe functies toe en ook vandaag is de app weer verbeterd. Dankzij de Chat-sticker kun je makkelijk groepsgesprekken aanmaken. De update rolt geleidelijk uit. Het kan dus een paar dagen duren voordat onderstaande stappen werken. Zo voeg je een Chat-sticker aan een Verhaal toe:

  1. Open Instagram en voeg een foto of video toe aan je Verhaal zoals je gewend bent;
  2. Tik op het sticker-icoon rechtsboven;
  3. Kies de Chat-sticker, die herkenbaar is aan het tekstwolkje;
  4. Geef een naam aan het groepsgesprek en geef de sticker een goede plek in je Verhaal.
instagram chat sticker

Vanaf nu kunnen mensen die jouw Verhalen bekijken zich aanmelden voor de groepschat. Maak je geen zorgen: niet iedereen kan zomaar bij deze chat. Jij, als beheerder, moet nieuwe aanmeldingen namelijk accepteren of afwijzen. Op die manier kun je gemakkelijk meerdere groepjes aanmaken met verschillende doeleinden.

Bovendien hoef je zo niet over te schakelen naar een andere app, zoals WhatsApp, maar kun je tussen het plaatjes kijken door chatten met vrienden. Als beheerder van de chat kun je altijd later nog deelnemers toevoegen en verwijderen. Ook kun je het gesprek altijd beëindigen. De Chat-sticker is vooral handig voor vriendengroepjes.

Ook interessant: Gids: Alles wat je moet weten over Instagram Verhalen

Instagram wordt steeds socialer

De nieuwe Chat-sticker is het zoveelste teken aan de wand dat Instagram verschuift van doorsnee foto-app naar sociaal platform. Eerder introduceerde men al de zogenoemde Goede Vrienden-functie, waardoor je Verhalen alleen met echt goede kameraden kunt delen. Ook biedt de app steeds meer mogelijkheden om in contact te komen met je favoriete influencer. Tot slot kun je sinds kort testen hoe slim je vrienden zijn met de nieuwe quiz-functie voor Verhalen.

Het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu