Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Instagram krijgt advertenties die je niet kunt overslaan – zo ziet dat eruit

Yannick Chalkiopoulos
4 juni 2024, 9:36
2 min leestijd
Instagram krijgt advertenties die je niet kunt overslaan – zo ziet dat eruit

Instagram werkt aan een nieuwe functie, waarbij je advertenties krijgt te zien die je helemaal niet over kunt slaan. Zo ziet dat eruit.

Lees verder na de advertentie.

Instagram krijgt meer advertenties

Meta experimenteert al langer met betaalde abonnementen bij Instagram en Facebook. Inmiddels is Meta Verified beschikbaar, waarvoor je maandelijks 16,99 euro betaalt als je een abonnement op Instagram of Facebook neemt. Je krijgt dan verschillende voordelen, zo verschijnt er een badge achter je naam, wordt je account beter beschermd en verschijnen je posts eerder bij zoekopdrachten.

Lees ook: Vervelende spamberichten op Instagram – zo stop je dat

In een nieuwe versie van Instagram is Meta begonnen met nog meer tests, waarbij je als gebruiker langere advertenties te zien krijgt. Nu krijg je al eens in de zoveel berichten een gesponsorde post te zien op je tijdlijn. Hetzelfde geldt voor stories en reels op Instagram, ook daar worden betaalde berichten getoond. Die advertenties kon je tot nu toe direct overslaan, maar daar komt in de toekomst waarschijnlijk verandering in.

Reclames niet overslaan

Meta is begonnen met een experiment, waarbij je advertenties op Instagram volledig moet afspelen. Zodra je een gesponsord bericht ziet, kun je niet meer verder scrollen op je tijdlijn. Dit is pas weer mogelijk zodra de reclame is afgelopen. Vergelijkbare advertenties zien we al op YouTube, bij de gratis versie van de app moet je reclame ook helemaal afspelen. Dezelfde functie lijkt binnenkort naar Instagram te komen.

Een klein aantal gebruikers heeft nu al te maken met de advertenties die niet overgeslagen kunnen worden op Instagram. Meta rolt nieuwe functies altijd eerst beperkt uit, om te testen hoe de features werken in de app en hoe gebruikers erop reageren. Later worden deze veranderingen wereldwijd doorgevoerd bij alle gebruikers. Het is dus nog niet definitief dat Instagram dit soort advertenties zal krijgen.

instagram meta verified

Meta Verified krijgt meer voordelen

Vooralsnog verschijnen de langere advertenties alleen tussen berichten op de tijdlijn van Instagram. Tussen stories en reels kunnen reclames wél nog overgeslagen worden. Het is goed mogelijk dat Meta de advertenties daar pas later aanpast. Heb je helemaal geen zin in meer reclame op Instagram? Dan ben je in de toekomst waarschijnlijk aangewezen op het betaalde Meta Verified.

Lees ook: Facebook en Instagram lanceren abonnement: zoveel ga je betalen 

De kans is groot dat Meta meer voordelen toevoegt aan het betaalde abonnement. Waar je nu nog geen reclames kunt uitzetten bij Meta Verified, komt hier in de toekomst waarschijnlijk verandering in. Bij de betaalde versie van Instagram (en Facebook) kun je advertenties in dat geval wel overslaan. Daarvoor leg je wel een behoorlijk maandbedrag neer, zeker als Meta Verified nog duurder wordt. Voor nu kun je reclames in ieder geval nog doorspoelen, maar dat duurt vermoedelijk niet lang meer.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple nieuws? Meld je dan aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu