Je Instagram-profiel verwijderen in 3 stappen
Michel van 't Klaphek

Instagram kan ontzettend leuk zijn, maar het kost ook veel tijd. iPhoned laat zien hoe je je Insta-account verwijdert. Ben je hier nog niet aan toe? Dan kun je het profiel tijdelijk uitschakelen. Dit is heel makkelijk.

Instagram-account verwijderen

Instagram kan heel leuk zijn, maar het kost ook veel tijd om op de hoogte te blijven van alles. Aangezien er steeds meer duidelijk wordt over de impact van sociale media op onze mentale gezondheid besluiten sommige mensen hun account op het fotoplatform op te zeggen.

Je Instagram-account verwijderen is heel makkelijk en werkt zo:

  1. Ga naar deze website en log eventueel in op het account dat je wilt verwijderen, als je nog niet bent aangemeld;
  2. Geef eventueel een reden op waarom je Instagram de rug toekeert. Je kunt er ook voor kiezen om geen reden te selecteren;
  3. Vul je wachtwoord in en maak je keuze officieel door op ‘Mijn account definitief verwijderen’ te tikken.

Zodra je dit hebt gedaan worden al je foto’s, opgeslagen afbeeldingen en video’s, reacties, vind-ik-leuks en vrienden verwijderd. Ook je persoonlijke gegevens, zoals je Instagram-naam, worden nu gewist. Je moet er daarom zeker van zijn dat je in een later stadium niet wilt terugkeren naar Instagram. Het is namelijk niet mogelijk om je opnieuw te registreren met dezelfde gebruikersnaam.

Instagram account tijdelijk uitschakelen

Ben je nog niet zo zeker van je zaak? Dan kun je er ook voor kiezen om je Instagram-account tijdelijk uit te schakelen. Zo kun je even proeven hoe het is om zonder het sociale medium door het leven te gaan.

Je Instagram-account tijdelijk uitschakelen doe je zo:

  1. Ga via de browser op je iPad, iPhone of computer naar de officiële website van Instagram en log eventueel in;
  2. Tik of klik op het profiel-icoon. Deze zit op je Mac rechtsboven, op je iPad of iPhone juist rechtsonder;
  3. Selecteer ‘Profiel bewerken’ en tik op ‘Mijn account tijdelijk uitschakelen’;
  4. Geef een reden aan, of houd dit veld blanco. Voer je wachtwoord opnieuw in en bevestig door op ‘Account tijdelijk uitschakelen’ te tikken of klikken.

Vanaf nu worden je profiel, foto’s en video’s, opmerkingen en vind-ik-leuks tijdelijk verborgen. Deze gegevens worden pas weer zichtbaar als je je opnieuw aanmeldt. Je account wordt dus weer actief op het moment dat je de app weer gaat gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.