Instagram verwijderen in 3 stappen: zo wis je je account volledig

Michel van 't Klaphek
16 augustus 2021, 10:50
3 min leestijd

Instagram is ontzettend leuk, maar het kost ook veel tijd. iPhoned laat zien hoe je je Insta-account verwijdert. Ben je hier nog niet aan toe? Dan kun je het Instagram-profiel ook tijdelijk uitschakelen. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Instagram-account verwijderen

Het is een dagtaak om alles op Instagram te volgen en niet iedereen heeft hier trek in. Bovendien wordt steeds meer duidelijk over de impact van sociale media op onze mentale gezondheid.

Dit doet mensen ertoe besluiten om hun Instagram te verwijderen. Wil jij je Insta-account ook definitief verwijderen? Dan moet je wel even weten hoe het werkt.

Je Instagram-account verwijderen is heel makkelijk en werkt zo:

  1. Ga naar deze website en log in op het account dat je wilt verwijderen, als je nog niet bent aangemeld;

  2. Geef eventueel een reden op waarom je Instagram de rug toekeert.

    Je kunt er ook voor kiezen om geen reden te selecteren;

  3. Vul je wachtwoord in en maak je keuze officieel door op ‘Mijn account definitief verwijderen’ te tikken.

Zodra je dit hebt gedaan worden al je foto’s, opgeslagen afbeeldingen en video’s, reacties, vind-ik-leuks en vrienden verwijderd. Ook je persoonlijke gegevens, zoals je Instagram-naam, gaan de prullenbak in.

Het is daarom belangrijk om zeker van je zaak te zijn. Het verwijderen van je Instagram-account is definitief. Bovendien is het niet mogelijk om je opnieuw te registreren met dezelfde gebruikersnaam. Met andere woorden: zodra je besluit om Instagram te verwijderen, is er geen weg terug.

Instagram account tijdelijk uitschakelen

Wil je eerst even proeven van het ‘Insta-vrije’ leven? Dan kun je er ook voor kiezen om je profiel tijdelijk uit te schakelen. Zoals de naam doet vermoeden gaat je Insta-account dan tijdelijk op zwart, maar worden al je gegevens niet gewist. Wanneer je er weer klaar voor bent kun je gewoon opnieuw inloggen en doorgaans als vanouds.

Je Instagram-account tijdelijk uitschakelen doe je zo:

  1. Ga via de browser op je iPad, iPhone of computer naar de officiële website van Instagram en log in;
  2. Tik of klik op het profiel-icoon. Deze zit op je Mac rechtsboven, op je iPad of iPhone juist rechtsonder;
  3. Selecteer ‘Profiel bewerken’ en tik op ‘Mijn account tijdelijk uitschakelen’;
  4. Geef een reden op, of houd dit veld blanco. Voer je wachtwoord opnieuw in en bevestig door op ‘Account tijdelijk uitschakelen’ te tikken of klikken.

Vanaf nu worden je profiel, foto’s en video’s, opmerkingen en vind-ik-leuks tijdelijk verborgen. Anderen kunnen jouw Insta dus niet langer zien, en alles wat je ooit hebt gedaan wordt tijdelijk verborgen. Deze gegevens worden pas weer zichtbaar op het moment dat je je opnieuw aanmeldt. Je account wordt dus weer actief op het moment dat je de app weer gaat gebruiken.

Instagram verwijderen: in 3 stappen je profiel wissen doe je zo

Instagram verwijderen via app

“Kan ik Instagram verwijderen via de app?” Die vraag krijgt onze redactie regelmatig voorgelegd en het antwoord is simpel. Nee, je kunt Instagram niet verwijderen via de app. Je kunt hier namelijk alleen maar afmelden en/of wisselen tussen profielen.

Wel kun je via het Helpcentrum in de Instellingen naar een knop om je profiel te verwijderen, maar je wordt dan doorgestuurd naar de website. Om je Insta-account helemaal te wissen, kun je dus het best direct naar het webadres zoals we hierboven uitleggen.

Het laatste nieuws over Instagram:

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen