Zo deel je Instagram Verhalen alleen met je beste vrienden
Michel van 't Klaphek

Het is vanaf nu mogelijk om Instagram Verhalen enkel met je groep van beste vrienden te delen. Op die manier blijven onderlinge grapjes en privézaken binnen de vriendengroep. Zo werkt het.

Instagram goede vrienden: zo houd je Verhalen binnen de groep

Met Verhalen in Instagram deel je je leven met anderen. Sommige gebeurtenissen wil je echter niet aan de grote klok hangen, maar enkel vertellen aan goede vrienden. Daar komt de nieuwe functie van Instagram in het spel.

Het is vanaf nu namelijk mogelijk om privézaken enkel te delen met goede vrienden. Dit doe je door een aparte lijst met favoriete mensen aan te maken, waardoor je Verhaal binnen de groep blijft. Zo deel je Verhalen enkel met goede vrienden:

  1. Zorg dat je de laatste versie van Instagram gedownload hebt;
  2. Ga naar je profielpagina en tik op de drie streepjes rechtsboven;
  3. Kies ‘Goede vrienden’ en selecteer wie je aan de lijst wil toevoegen;
  4. Bevestig je keuze en maak een Verhaal zoals je gewend bent;
  5. Onderaan vind je nu een groen icoon waardoor je het Verhaal enkel met goede vrienden deelt.

Neppe accounts op Instagram

Je kunt zoveel mogelijk mensen toevoegen als je zelf wil. Je vrienden zien tijdens het bekijken van jouw Verhaal aan de groene badge op het scherm dat je dit alleen deelt met hen, en dat het dus niet openbaar is. Mensen kunnen jou geen verzoek sturen om toegevoegd te worden aan de lijst met goede vrienden. Ook ziet niemand wie er in jouw goede vriendenlijst staat.

Instagram speelt met de goede vrienden-lijst in op het ontstaan van zogenoemde ‘finstagrams’. Dit zijn neppe profielen die voornamelijk tieners gebruiken om foto’s en video’s te delen die niet geschikt zijn voor hun hoofdaccount.

Tip: volg iPhoned op Instagram

Instagram

Instagram, Inc.

9 (335 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.