Tip: Instagram Verhalen alleen met je beste vrienden delen

Sommige dingen wil je alleen met je beste vrienden delen, en niet met heel Instagram. Wij laten zien hoe onderlinge grapjes en privézaken binnen de groep blijven.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram goede vrienden: zo houd je Verhalen binnen de groep

Een van de meest gebruikte functies van Instagram is Verhalen. In korte clipjes delen mensen hun leven met anderen, maar sommige dingen hang je liever niet aan de grote klok. Gelukkig maakt Instagram het mogelijk om je leven alleen te delen met je beste vrienden. Dit doe je door een lijst van je favoriete mensen samen te stellen zodat je Verhaal binnen de groep blijft:

    1. Open de Instagram-app op je iPhone en ga naar je profiel;
    2. Tik op de drie streepjes rechtsboven en kies ‘Goede vrienden’;
    3. Selecteer je beste vrienden uit de lijst met alle contacten;
    4. Bevestig je keuze en maak een Verhaal zoals je gewend bent;
    5. Vervolgens kun je een Verhaal delen met iedereen, of alleen met beste vrienden.

Neppe accounts op Instagram

Je kunt zoveel mogelijk mensen aan je lijst van beste vrienden toevoegen als je zelf wilt, maar hierdoor loop je natuurlijk wel het risico dat privézaken tóch in de buitenwereld terechtkomen. Je vrienden zien tijdens het bekijken van jouw foto’s en video’s dat je dit Verhaal in vertrouwen met hen deelt, en dat het dus niet openbaar is.

Mensen kunnen je overigens geen verzoek sturen om lid te worden van de groep. Het is voor anderen sowieso niet zichtbaar of jij een lijst met beste vrienden hebt, of niet. Instagram voegde de functie in 2018 toe toen bleek dat veel mensen zogenoemde ‘finstagrams’ gebruikten. Dit zijn neppe profielen die worden gebruik om foto’s en video’s op te delen die niet geschikt zijn voor het hoofdaccount van diegene.

Tip: volg iPhoned op Instagram

Instagram

Instagram, Inc.

9 (39 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.