Test de kennis van vrienden met de Instagram Verhalen quiz-functie

Florence Peeters
24 april 2019, 16:52
2 min leestijd
Test de kennis van vrienden met de Instagram Verhalen quiz-functie

Met Instagram Verhalen kun je allerlei kanten op, maar nu laat de app je ook multiple choice-vragen stellen. Zo voeg je een quizpoll toe aan Instagram Verhalen.

Instagram Verhalen quiz-sticker toevoegen

Inmiddels zijn Instagram Verhalen minstens zo populair onder gebruikers als de normale posts. Het sociale medium brengt daarom regelmatig nieuwe functies uit om de mogelijkheden van Verhalen uit te breiden. Voortaan kun je een poll in je verhaal plaatsen met multiple choice-antwoorden.

Waar je met de al langer bestaande pollfunctie mensen slechts uit twee antwoorden kunt laten kiezen, stel je met de quizfunctie vragen met maximaal vier antwoordopties. Zo kun je je vrienden of volgers testen door je verhalen te vullen met quizvragen. Om een quiz aan Instagram Verhalen toe te voegen, maak je een foto, video of boomerang zoals je dat gewend bent, en doe je het volgende.

  1. Tik op het stickericoontje rechtsboven, de derde van links;
  2. Druk in het overzicht op het icoontje van de quizfunctie;
  3. Stel bovenin een vraag en voeg vervolgens twee, drie of vier antwoorden toe;
  4. Tik op het juiste antwoord zodat deze groen wordt en tik rechtsboven op ‘Klaar’.

Als de quizpoll is zoals jij het wil, kun je deze nog verplaatsen of met twee vingers groter of kleiner maken. Het leuke aan de quizfunctie is dat gebruikers die antwoord geven op de vraag, meteen zien of ze het juiste antwoord hebben gegeven. Dit is het antwoord dat jij als groen hebt gemarkeerd.

Ook interessant: Dit doet Instagram met ongepaste foto’s die geen regels overtreden

Delen met beste vrienden

Wil je zo’n quizpoll liever niet naar al je volgers sturen? Sinds een tijdje is het mogelijk om je Instagram Verhalen alleen met beste vrienden te delen. Op die manier blijven onderlinge grapjes en privézaken binnen de vriendengroep, zonder dat je Instagram hoeft te verlaten. Een andere toevoeging voor de tijdelijke posts is een countdown-sticker.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu