De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Door deze 3 nieuwe Instagram-functies zijn Verhalen en Live uitgebreider

Florence Peeters
19 december 2018, 15:04
3 min leestijd
Door deze 3 nieuwe Instagram-functies zijn Verhalen en Live uitgebreider
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

8

Instagram heeft verschillende functies toegevoegd om Instagram Verhalen en livestreams interactiever te maken. Dit zijn de nieuwe functies van de populaire app.

Lees verder na de advertentie.

App krijgt nieuwe manieren om te communiceren

Het sociale fotomedium kondigt op hun blog een update aan die vooral nieuwe manieren toevoegt om te communiceren met je volgers en vrienden. De functies zijn bedoeld voor Instagram Verhalen en Live, wat al erg succesvolle en populaire onderdelen van de app zijn. iPhoned vertelt welke nieuwe features je kan verwachten.

1. Muziek als antwoord op vragen in Verhalen

Het is al langer mogelijk om in Verhalen een box te plaatsen waar mensen vragen kunnen stellen. Deze kun je vervolgens beantwoorden in volgende Stories. Het is voortaan ook mogelijk om op vragen te reageren met een nummer uit de muziekbibliotheek.

Ideaal als je je volgers of vrienden om nieuwe muziek wil vragen, of wil weten welk nummer het beste bij het moment in jouw Verhaal past. Zodra je bij iemand reageert via een vraagsticker, zie je nu ook een muziekicoontje verschijnen. Als je hier op tikt, kun je een nummer uitkiezen om als antwoord te geven.

Als iemand op jouw vraag reageert met een nummer, kun je deze vooraf afspelen om het te luisteren. Wanneer je vervolgens je favoriete track wil delen, kun je een foto of video maken waarin de muziek automatisch afspeelt.

Bovendien vind je onder het kopje ‘Muziek’ nieuwe camera-effecten. Deze filters bewegen bijvoorbeeld op het ritme van het nummer. Helaas is de mogelijkheid om muziek toe te voegen aan je Verhalen nog niet in Nederland beschikbaar. Het zou kunnen dat dit binnenkort wel uitrolt, nu de muziekfunctie verder is uitgebreid.

2. Questions in Live

Eén van de belangrijkste nieuwe functies voor mensen die regelmatig op Instagram live-video’s kijken of opnemen, is ‘Questions in Live’. Wanneer je favoriete influencer of popster binnenkort een Q&A houdt, worden vragen van kijkers een stuk overzichtelijker getoond.

Eerst was er namelijk een eindeloze stroom reacties van mensen te zien bij livestream. Deze reacties waren bovendien moeilijk te lezen en bij drukte al snel verdwenen. Vaak wordt er voorafgaand aan een vraag-en-antwoord-gesprek op Instagram al in Verhalen een vraagsticker geplaatst.

Als die persoon vervolgens live gaat, krijgt deze een overzicht te zien van alle vragen in de vorm van stickers. Door erop te tikken, verschijnt de vraag ook op het scherm van de kijker, totdat er een nieuwe wordt geselecteerd. Zo weet je veel sneller waar iemand het over heeft als je bijvoorbeeld later inschakelt, of even niet oplet tijdens een livestream.

Nieuwe vragen stuur je ook tijdens de livestream in door terug te gaan naar de vraagsticker van die persoon in Verhalen. Daarnaast is het mogelijk om foto’s en video’s te delen met je volgers tijdens een livestream. Zo hoopt Instagram de Live-functie een stuk interactiever te maken.

3. Countdown-sticker

Tot slot is er een nieuwe sticker toegevoegd om in je Verhalen te gebruiken: de countdown-sticker. Stel hier een moment in waar je naar wilt aftellen, en de timer blijft lopen. Het is mogelijk om tot een bepaalde datum af te tellen, maar ook tot een bepaald tijdstip in de toekomst.

Je kunt niet verder aftellen dan een jaar vanaf nu. Toevoegen doe je door een foto of video te maken en bij de stickers de widget ‘aftellen’ te kiezen. Nadat je een bepaalde afteller hebt gemaakt, blijft deze beschikbaar om in meerdere verhalen te plaatsen.

Ook je vrienden kunnen deze delen en volgen, totdat deze eindigt. Iedereen die de afteller volgt of heeft gedeeld, krijgt dan een notificatie. Deze sticker zie je ongetwijfeld meermaals voorbijkomen op oudjaarsavond of de vrijdagmiddag.

Update geleidelijk beschikbaar

De update met nieuwe Live- en Verhalen-functies wordt de komende dagen geleidelijk uitgerold door Instagram. Download de meest recente versie van Instagram om er mee aan de slag te gaan.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Lees meer over Instagram

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu