Instagram: het complete overzicht

Lars Paijmans
1 min leestijd
Instagram

Instagram is een online sociaal netwerk om foto’s en video’s te delen en met mede-gebruikers te chatten. Instagram staat bekend om de vele filters die zijn te gebruiken om kiekjes op te leuken. Het sociale netwerk functioneert op zichzelf, maar is ook te koppelen met Facebook en Twitter. Gemaakte foto’s zijn vierkant, waardoor ze terugdenken aan de tijd van de Polaroidcamera.

Instagram overgenomen door Facebook

In 2012 werd Instagram overgenomen door Facebook voor een bedrag van circa 1 miljard in contanten en aandelen. Desondanks is Instagram nog steeds een zelfstandig bedrijf en het sociale netwerk kent miljoenen gebruikers van over de hele wereld.

De service is te benaderen via het web, maar er zijn ook apps beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten. Gebruikers moeten dan wel minimaal beschikken over Android 2.2 of iOS 5 of hoger. De Instagram-app is vertaald naar het Nederlands. Bezoek ook de officiële website van Instagram.

Lees verder na de advertentie.

Instagram kwam in 2016 in het nieuws toen het design van Instagram volledig vernieuwd werd. De klassieke camera in het icoon werd vervangen door een stijlvol logo met felle kleuren. Ook is het ontwerp van de hele app er een stuk subtieler op geworden, zodat de foto’s voortaan beter opvallen.

Lees meer over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?

Instagram archief

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu