Officiële WhatsApp desktop-app nu beschikbaar: zo werkt het

Lars Paijmans
11 mei 2016, 7:57
2 min leestijd
Officiële WhatsApp desktop-app nu beschikbaar: zo werkt het

Het heeft even geduurd, maar vandaag brengt WhatsApp eindelijk een officiële desktop-app uit voor Mac en Windows. Koppel je iPhone met de app en je kunt gemakkelijk chatten vanaf je computer.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp desktop-app nu te downloaden

Sinds de komst van WhatsApp Web was het al mogelijk om WhatsApp-berichten te versturen via een desktop, maar dit was verre van ideaal. Zo moest je continu een browser open hebben staan en viel de verbinding tussen je iPhone en de webversie van WhatsApp regelmatig weg. De WhatsApp desktop-app moet hier verandering in brengen, en is nu gratis te downloaden via deze link voor OS X 10.9 en hoger en Windows 8 en hoger.

whatsapp-desktop-app

Als je WhatsApp Web in het verleden al gebruikt hebt, zal de desktop-app je bekend voorkomen. Ook hier scan je een qr-code met je iPhone in om de app aan je WhatsApp iOS-app te koppelen. Ook het uiterlijk van de WhatsApp desktop-app is identiek aan de webversie. WhatsApp gebruikt dus nog steeds je iPhone om te verbinden, wat ook betekent dat je iPhone continu met het internet verbonden moet zijn.

WhatsApp desktop koppelen aan je iPhone

  1. Download de WhatsApp desktop-app voor Mac of Windows (via deze link);
  2. Open de app en je ziet een QR-code in beeld. Pak nu je iPhone erbij;
  3. Ga op je iPhone in WhatsApp naar Instellingen en tik op WhatsApp Web;
  4. Kies ‘Scan QR-code’ en scan de code op je desktop;
  5. WhatsApp op je iPhone en de desktop-app zijn nu gekoppeld.

Lees ook: deze 9 functies zouden WhatsApp een écht goede chat-app maken

Wel nieuw is de mogelijkheid om de zijbalk uit te schakelen, notificaties te ontvangen van nieuwe berichten en de mogelijkheid om toetsenbordcombinaties voor specifieke acties te gebruiken. Omdat het hier om een volwaardige WhatsApp-app gaat, kun je ook hier je profiel en status aanpassen of een nieuw groepsgesprek aanmaken.

In het verleden zijn er al heel wat onofficiële WhatsApp desktop-apps verschenen, zoals Berichten voor WhatsApp. Deze apps verpakten de webversie van WhatsApp in een native app die nagenoeg identiek lijkt aan die van WhatsApp zelf. Zo ondersteunden sommige van deze onofficiële apps ook toetsenbordcombinaties en notificaties. Op het eerste gezicht heeft de officiële app van WhatsApp op het gebied van functionaliteit geen grote voordelen, al weet je in ieder geval wel dat je hier met een officiële app te maken hebt.

WhatsApp blijft vernieuwen

We wisten al langer dat er een WhatsApp desktop-app onderweg was, maar de exacte verschijningsdatum is nooit op voorhand bekend gemaakt. Het is wel de zoveelste stap die WhatsApp dit jaar zet om zichzelf te blijven vernieuwen. Zo werd onlangs end-to-end-encryptie ingevoerd om de privacy van je chats aanzienlijk te verbeteren, en kun je geschreven tekst nu bewerken door het vetgedrukt of cursief te maken.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu