End-to-end-encryptie nu voor alle WhatsApp-communicatie
Erwin Vogelaar
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Onze score

9

WhatsApp heeft end-to-end-encryptie voor alle communicatie in de app ingeschakeld. Dit betekent dat al je tekstberichten, telefoongesprekken en foto’s extra veilig zijn.

End-to-end-encryptie WhatsApp

Na iMessage rolt nu ook WhatsApp end-to-end-encryptie uit voor alle communicatie binnen de app. Dit betekent dat alle berichten die je stuurt versleuteld worden en alleen de verzender en ontvanger het bericht kunnen lezen. Zelfs WhatsApp kan niet meelezen met de berichten en ook geen informatie geven als bijvoorbeeld de overheid om het inzien van de berichten vraagt. Dit is een belangrijke zet na verhaal tussen Apple en de FBI.

end-to-end encryptie whatsapp

End-to-end-encryptie is niet helemaal nieuw voor WhatsApp, maar wel nieuw is dat de versleuteling nu voor alle communicatie binnen de app geldt. De update wordt uitgerold, dus mogelijk kan het even duren tot je zelf je berichten extra veilig kunt verzenden. Zodra het zover is krijg je dit berichtje te zien: “Voor berichten die u naar deze chat verzendt en de gesprekken die u maakt, wordt vanaf nu gebruik gemaakt van end-to-end-encryptie. Tik hier voor meer informatie.” Dit betekent dat het allemaal goed werkt.

WhatsApp werkt al sinds 2013 aan goede versleuteling van de berichten. “Ik wil niet werken aan een bedrijf dat doet aan het observeren van conversaties”, stelt WhatsApp-medeopdrichter Brian Acton tegenover Wired. Volgens Acton vroegen mensen constant om volledige encryptie. “Dit is iets wat de gebruikers willen. Wellicht niet de gemiddelde moeder in Midden-Amerika, maar mensen van over de hele wereld.”

WhatsApp downloaden

Hoewel er geen update lijkt te zijn voor WhatsApp, omdat de versleuteling via de servers van WhatsApp geactiveerd wordt, moet je wel de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebben. Pas als de verzender en ontvanger de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebben, wordt er gebruikgemaakt van end-to-end-encryptie. De nieuwste WhatsApp-versie kun je downloaden in de App Store via onderstaande link.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9 (1380 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.