Met deze app kun je WhatsApp op je Mac gebruiken

Wouter Nijsen
20 november 2015, 11:55
2 min leestijd
Met deze app kun je WhatsApp op je Mac gebruiken

Een nieuwe Mac-app maakt het makkelijker om vanaf je Mac WhatsApp te gebruiken. De app is gebaseerd op WhatsApp Web, maar wel een stukje uitgebreider.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp op je Mac

De Berichten voor WhatsApp-app is van Nederlandse bodem en staat sinds een tijdje in de Mac App Store. De applicatie brengt de WhatsApp Web-omgeving naar een native app voor de Mac. Dat heeft als voordeel dat je niet telkens met je iPhone een qr-code hoeft in te scannen om gebruik te maken van WhatsApp. Ook krijg je de beschikking over enkele handige features.

Wanneer je Berichten voor WhatsApp hebt geïnstalleerd, dien je eenmalig een qr-code te scannen met je iPhone om de applicatie te koppelen. Hierna wordt WhatsApp Web als een aparte applicatie opgestart. Dat betekent onder meer dat je het icoontje van de app kunt vastzetten in je Mac-dock. Hierdoor kun je met één simpele klik WhatsApp opstarten en is het niet meer nodig om opnieuw in te loggen.

WhatsApp op je Mac

Tof aan Berichten voor WhatsApp is dat de app enkele handige features heeft. Zo laat de app je direct vanuit een notificatie op berichten reageren en wordt het totale aantal ongelezen berichten als een nummertje in het icoontje getoond. Ook handig zijn de toetsencombinaties, om bijvoorbeeld gemakkelijk te schakelen tussen conversaties, het scherm te minimaliseren of vergroten en een gesprek te archiveren of verwijderen. Hierdoor voelt WhatsApp op je Mac ineens als een volwaardige app aan.

Verder biedt Berichten voor WhatsApp ondersteuning voor emoji om berichtjes op te leuken en kun je door de spraakfunctie je stem gebruiken om berichten te typen. Ook is het mogelijk om berichten te markeren als (on)gelezen, net als in de iOS-app van WhatsApp.

Berichten voor WhatsApp downloaden

Via onderstaande link je kun de Berichten voor WhatsApp-app downloaden op je Mac. De app kost 1,99 euro, weegt 2,2MB en draait op apparaten met OS X 10.11 El Capitan of hoger.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu