‘WhatsApp krijgt desktop-app voor OS X en Windows’
Lars Paymans

Met WhatsApp Web kunnen we via een browser op je MacBook of iMac ook WhatsApp-berichten versturen, maar een officiële app voor je desktop is natuurlijk een stuk handiger. Nieuwe geruchten wijzen erop dat WhatsApp hier hard aan werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


WABetaInfo liet via Twitter weten dat deze WhatsApp desktop-app via een vertaalprogramma uitlekte. Deze noemen specifiek Windows en OS X, al is het nog niet duidelijk wanneer we deze app kunnen verwachten.

WhatsApp desktop-app

Is de WhatsApp desktop-app betrouwbaarder?

WhatsApp Web is nu vanuit je browser te openen, en een aantal onofficiële apps maken hier gebruik van om hier zelfgemaakte desktop-apps voor te maken. Het probleem is alleen dat WhatsApp Web op de achtergrond vaak de verbinding verliest, iets wat met een officiële desktop-app minder vaak zou moeten gebeuren.

Bij WhatsApp Web moet je iPhone aanstaan en verbinding maken met WhatsApp, terwijl dit met concurrent Telegram anders werkt. Deze dienst heeft al wel een desktop-app die een stuk betrouwbaarder is dan de webversie van WhatsApp.

Met WhatsApp Web is het ook mogelijk om WhatsApp op je iPad te gebruiken. Een officiële iPad-app zal er waarschijnlijk niet komen, dus kun je met onderstaande tip (inclusief video) stap voor stap lezen hoe je WhatsApp op de iPad installeert.

Lees ook: Zo gebruik je WhatsApp op je iPad

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.