‘Apple geeft Siri stemherkenning om je iPhone beter te beveiligen’

Lars Paijmans
5 april 2017, 15:18
2 min leestijd
‘Apple geeft Siri stemherkenning om je iPhone beter te beveiligen’

Apple lijkt een manier gevonden te hebben om tegelijk Siri minder frustrerend te maken en je iPhone beter te beveiligen: Siri stemherkenning.

Siri stemherkenning maakt je iPhone veiliger

In een zojuist opgedoken patent legt Apple uit hoe de stemherkenning in Siri van pas komt. Het lijkt om een sterk verbeterde versie van ‘Hé Siri’ te gaan, de functie van je iPhone die jouw stem leert kennen. Door de stemverbetering aan te scherpen, kan Apple straks je stembanden benutten voor de ontgrendeling van je iPhone. Vergelijkbaar met Touch ID en het topje van je vinger dus, maar dan zonder je iPhone aan te raken. Goede timing, mocht Apple naast gezichtsherkenning op de iPhone 8 nog een extra beveiligingsmaatregel overwegen. Een bijkomend voordeel  is dat je iPhone niet meer reageert als iemand anders ‘Hé Siri‘ roept en puur en alleen op jouw stem reageert.

Siri stemherkenning

Via Siri stemherkenning moet het ook mogelijk worden om zelf een zin in te stellen waarmee je de assistent activeert. Het standaard ‘Hé Siri’ kan dus een kreet naar keuze worden. Handig en veilig tegelijk, want niet iedereen weet natuurlijk welke zin jij gebruikt om je iPhone te ontgrendelen.

In het patent wordt naast het ontgrendelen van je iPhone en verbeteren van Siri ook gesproken over Apple Pay. Dit geeft aan dat Apple de kwaliteit en veiligheid van stemherkenning gelijk stelt als dat van de Touch ID-sensor, die je ook kunt gebruiken om een betaling te voltooien.

Siri verbeteringen op komst

Omdat het hier nog slechts om een patent gaat, is het nog maar de vraag of de functie ooit het daglicht ziet. De afgelopen maanden heeft Apple echter wel sterk geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie en er zouden ook grote verbeteringen voor Siri op de planning staan. Met de steeds heviger wordende concurrentie van de Google Assistant, Alexa, Cortana en Samsungs Bixby kan Apple het zich niet meer veroorloven om achterover te leunen.

Lees het laatste nieuws over Siri

Categorie: Apple
Spotlight: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's