Waarom Samsungs Siri-concurrent Bixby het anders aanpakt dan Apple

Lars Paijmans
20 maart 2017, 14:34
2 min leestijd
Waarom Samsungs Siri-concurrent Bixby het anders aanpakt dan Apple

Na maanden van geruchten maakt Samsung het vandaag officieel: Bixby is de nieuwe spraakassistent die de strijd aangaat met Siri. Op deze manieren hoopt Samsung met Bixby Siri te slim af te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Is Bixby Siri te slim af?

Het wordt Siri steeds heter onder de voeten. Na de onthulling van de Google Assistant en Microsofts Cortana, mengt ook Samsung zich in de strijd voor de slimste assistent. Zojuist is Bixby officieel onthuld, al zien we pas over een weekje hoe de assistent precies werkt.

Bixby Siri

Een slimme assistent die je activeert door op een knop te drukken klinkt als snel als Siri, maar Bixby pakt het anders aan. In plaats van een databank waar je vragen op kunt afvuren, is Bixby veel meer gericht op de functies van de smartphone zelf. De missie van Samsung is dan ook om de software en interface toegankelijker te maken met dit virtuele hulpje.

Om dit mogelijk te maken, krijgt de aanstaande Galaxy S8 een speciale Bixby-knop. Druk je deze in, dan ziet de assistent precies wat je op dat moment op je scherm hebt staan. Op basis van deze info weet de assistent direct wat er van hem verwacht wordt. Iets wat Siri vooralsnog niet kan.

Een andere aanpak

Niet zo gek dus dat Dr. Injong Rhee, Samsungs hoofd van research and development, Bixby als ‘filosofisch anders dan andere assistenten’. In plaats van een Siri-achtig hulpje waarmee je een timer start, de weersverwachting checkt en vraagt hoe hoog de hoogste berg ter wereld is, moet Bixby vooral een praktische assistent worden.

Het grote nadeel van Bixby is er echter eentje die we bij nagenoeg alle Siri-concurrenten zien: vooralsnog spreekt de assistent alleen Engels en Koreaans. Dat Apple geïnvesteerd heeft om Siri tientallen talen te laten spreken, lijkt dan voorlopig ook het grote pluspunt van Siri te zijn. Ondertussen zou Apple achter de schermen hard werken aan een sterk verbeterde versie van Siri. Deze zouden we mogelijk al tegelijk met de iPhone 8 te zien krijgen.

Lees het laatste nieuws over Siri

Categorie: Apple
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen