Hé Siri werkt niet? 4 oorzaken en oplossingen op een rij

Lars Paijmans
18 oktober 2018, 12:34
2 min leestijd
Hé Siri werkt niet? 4 oorzaken en oplossingen op een rij

‘Hé Siri!’ is een handige manier om op afstand je iPhone te bedienen. Het kan wel eens gebeuren dat deze functie het niet of niet goed doet. In dit artikel zetten we de oorzaken en oplossingen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Hé Siri werkt niet? Oorzaken op een rij

Omdat het niet werken van ‘Hé Siri’ verschillende oorzaken kan hebben, hebben we ze hieronder één voor één behandeld. We raden het dan ook aan om ze stuk voor stuk langs te gaan, zodat je aan het einde hopelijk weer een iPhone hebt waarop Hé Siri weer werkt.

Controleer of Hé Siri draadloos op jouw iPhone werkt

Hé Siri kun je gebruiken als je iPhone met een stopcontact verbonden is, maar is op nieuwere toestellen ook draadloos te gebruiken. Vanaf de iPhone SE, iPhone 6S en iPhone 6S Plus kun je Siri draadloos oproepen, evenals de iPad Pro. Gebruik je een ouder toestel zoals de iPhone 6, iPhone 5S of iPhone 5? Dan moet het toestel aan de oplader hangen.

Staat de Energiebesparende modus aan?

Als je de Energiebesparende modus aan hebt staan (te herkennen aan de geelgekleurde batterij), zal Hé Siri niet werken. Om je accu te sparen schakelt je iPhone in deze modus verschillende functies uit, waaronder het op afstand activeren van Siri. Schakel de Energiebesparende modus uit in de instellingen en controleer of Siri weer werkt.

Start je iPhone opnieuw op

Het kan gebeuren dat je iPhone tegen problemen aanloopt, zonder dat jij je daar bewust van bent. Het kan dus helpen om je toestel even opnieuw op te starten door de vergrendelknop een paar seconden ingedrukt te houden.

Stel Hé Siri opnieuw in

Werkt de functie na alle bovenstaande oplossingen nog steeds niet? Dan is het slim om Siri helemaal opnieuw in te stellen. Om Hé Siri te gebruiken, moet je iPhone immers wel je stem kennen. Via ‘Instellingen > Siri > Hé Siri’ kun je de assistent opnieuw instellen door de groene schakelaar achter Hé Siri uit en aan te zetten. Misschien sprak je de eerste keer niet duidelijk genoeg, zodat je iPhone moeite had om je te herkennen. Praat dus luid en duidelijk zodat de spraakassistent de kenmerken van je stem leert.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu