De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: Siri vs Google Assistent, welke van de twee is beter?

Rutger Otto
23 oktober 2016, 19:33
2 min leestijd

Met de komst van de Google Pixel telefoons wordt de spraakassistent van Google een stuk serieuzer en hij werkt prima. Maar is hij beter dan Siri?

Lees verder na de advertentie.

Siri vs Google Assistent

De Pixel is het eerste toestel dat Google Assistent standaard ondersteunt. Deze virtuele assistent beantwoordt je vragen, kan converseren en helpt je met allerlei taken. Google Assistent werkt met machine learning, wat betere resultaten moet opleveren. Maar is dat ook zo? De bekende YouTuber Marques Brownlee besloot de spraakassistent van Google te testen met de meest recente versie van Apples Siri.

In het filmpje is te zien hoe Brownlee de Pixel XL en de iPhone 7 Plus naast elkaar legt en hij steeds tegelijk dingen tegen de assistenten zegt. De toestellen krijgen dezelfde commando’s en vragen om te testen hoe snel ze reageren, maar ook hoe ze reageren. Brownlee begint met simpele taken, zoals het openen van app, het checken van het weerberichten en het invoeren van rekensommen. Daarna wordt het wat moeilijker, als hij vraagt naar openingstijden van het postkantoor en wie de president van Amerika is.

siri vs google assistent

Verschillen tussen Siri en Google Assistent

De verschillen tussen beide assistenten zijn er wel degelijk. Siri is beschrijvender in zijn antwoorden, terwijl de Google Assistent de context binnen gesprekken beter begrijpt. Nadat de assistenten erachter waren wie de president van de VS is, stelt Brownlee de vervolgvraag hoe lang hij is. Google Assistent wist het antwoord, maar Siri kwam met antwoorden op het web. Een directe vraag naar de lengte van Barack Obama bracht wel het goede antwoord van Siri.

Tegen het einde van de video gaat Marques Brownlee een gesprek aan met beide assistenten. Zo vraagt hij hen een boterham te smeren en grappen te vertellen. Verrassend genoeg wint de Google Assistent het op het gebied van grappen maken. Ook is hij een stuk persoonlijker in gesprekken.

Verbetering

De laatste jaren is Siri stukken verbeterd door Apple. Sinds iOS 8.3 (2015) spreekt de persoonlijke assistent ook Nederlands. Siri wordt na verloop van tijd beter dankzij machine learning, zodat hij minder fouten maakt. Met de komst van iOS 10 krijgen ontwikkelaars buiten Apple meer toegang tot de technologie van Siri, zodat meer apps met de assistent kunnen werken. Zo kun je nu een WhatsAppje sturen door het tegen Siri te zeggen.

Welke spraakassistent ziet er beter uit en wat mis je nog bij Siri? Laat het ons in de comments weten.

Lees het laatste nieuws over Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu