De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Siri spreekt Nederlands in tweede bèta van iOS 8.3

Wouter Nijsen
23 februari 2015, 21:57
1 min leestijd
Siri spreekt Nederlands in tweede bèta van iOS 8.3

We hebben er lang op moeten wachten, maar Siri gaat eindelijk in het Nederlands praten. Dat blijkt uit de tweede bèta van iOS 8.3, die vanavond werd uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Siri Nederlands in iOS 8.3

Het lijkt erop dat Siri binnenkort eindelijk in het Nederlands gaat praten. Apple bracht vanavond de tweede bèta van iOS 8.3 uit, en deze bevat ondersteuning voor de Nederlandse taal. Ook gebruikers uit Denemarken, Zweden, Portugal, Thailand, Turkije en Rusland kunnen vanaf iOS 8.3 bèta 2 in hun eigen taal met Siri praten.

Siri Nederlands

Daarmee komt er een einde aan het lange wachten. Siri werd namelijk in 2011 al gelanceerd, maar was tot op heden niet met onze taal te gebruiken. Wel werd het met iOS 8 mogelijk om Nederlandse woorden aan Siri te dicteren.

Meer over iOS 8.3

Het toevoegen van de verschillende talen aan Siri is de voornaamste feature van de tweede iOS 8.3 bèta. Dat wil echter niet zeggen dat de update geheel in het teken staat van de digitale assistent. Twee weken geleden werd namelijk de eerste testversie van iOS 8.3 uitgebracht. Hieruit bleek dat de update draadloze opties voor CarPlay toevoegt, alsmede tweestapsverificatie voor Google-accounts.

Ook introduceert iOS 8.3 Apple Pay-ondersteuning in China en een nieuw emoji toetsenbord. Laatstgenoemde kennen we al van de laatste versie van OSX Yosemite (10.10.3). Tot slot voegt iOS 8.3 nieuwe schakelaars voor 2G-, 3G- en 4G-verbindingen toe.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe iOS-versie precies wordt uitgebracht. Wel wordt er in maart een open bèta van de update beschikbaar gemaakt, dus het is aannemelijk dat de release hier snel op volgt.

Lees meer iOS 8.3 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu