Kuo: Apple werkt aan nieuwe AirPods Max én AirPods Lite

Yannick Chalkiopoulos
12 januari 2023, 10:38
2 min leestijd
Kuo: Apple werkt aan nieuwe AirPods Max én AirPods Lite

De geruchten gingen al rond en ook Ming-Chi Kuo zegt het nu: Apple werkt aan nieuwe AirPods Max en AirPods Lite. Maar wanneer verschijnen de nieuwe AirPods?

Lees verder na de advertentie.

Goedkopere AirPods Lite in de maak

Volgens de doorgaans erg betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo werkt Apple aan een goedkoper paar AirPods. De budgetversie van de AirPods – ook wel de AirPods Lite genoemd – gaan volgens Kuo slechts 99 dollar kosten. Ter vergelijking: Apple verkoopt op dit moment de AirPods 3 voor € 174,95 euro en de AirPods Pro 2 voor € 228,95.

De AirPods Lite worden dus een flink stuk goedkoper. Hoe de goedkopere oortjes er precies uit gaan zien is nog onduidelijk. De oplaadcase heeft naar verwachting in ieder geval geen speaker, maar wel een usb-c-aansluiting. De oortjes zien er verder waarschijnlijk hetzelfde uit als de AirPods 2, maar kunnen voorzien worden de U1-chip. Hiermee is ‘Precision finding‘ mogelijk.

AirPods iPhone

Duurste AirPods ooit krijgen eindelijk een opvolger

Apple komt dus mogelijk met de goedkoopste AirPods ooit, maar geeft de duurste AirPods ooit naar verwachting ook een update. De Apple AirPods Max krijgen volgens Kuo na twee jaar eindelijk een nieuwe opvolger. De nieuwe AirPods Max worden vooral op technisch gebied verbeterd: zo gaat de batterij langer mee en krijgt de koptelefoon (hopelijk) eindelijk ondersteuning voor Lossless-audio.

Lees ook: ‘Toekomstige AirPods krijgen Lossless-audio via bluetooth’

Apple gaat ook het design van de nieuwe AirPods Max op de schop gooien. De opbergcase krijgt een verbeterd ontwerp en de koptelefoon wordt uitgebracht in meerdere kleuren. De besturing van de AirPods Max wordt aangepast naar touch controls. Hiermee kun je door op de oorschelp te vegen of te tikken het volume aanpassen of naar een andere nummer gaan. Veel handiger dan het Apple Watch-kroontje natuurlijk.

AirPods Lite en AirPods Max 2: dit is wanneer ze verschijnen

Het is inmiddels dus zo goed als zeker dat Apple met goedkopere AirPods komt en de strijd aan probeert te gaan met de budget draadloze oortjes. Wanneer kunnen we de goedkoopste en duurste AirPods op de markt verwachten? Volgens Kuo gebeurt dit op zijn vroegst in de tweede helft van 2024, met een eventuele uitloop naar 2025. Je moet nog wel even wachten dus.

AirPods Max 2

Deze lange productietijd hangt mogelijk samen met de lancering van Apple Reality, Apples eerste VR-bril. Apple focust nu voornamelijk op het uitbrengen van de bril, waardoor er dit jaar geen grote updates worden verwacht bij andere devices. Kan jij dus niet nog een jaar wachten met het kopen van nieuwe AirPods? Check dan de beste prijzen in onze prijsvergelijker:

Apple AirPods 3 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 174,95

Bekijk prijzen

Apple AirPods Max prijzen vergelijken

Nieuw

€ 511,95

Bekijk prijzen

Wil je op de hoogte zijn van al het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Max
Apple AirPods Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu