Gerucht: Apples ‘iPhone 6S’ krijgt betere camera en Force Touch

Rutger Otto
14 januari 2015, 8:59
1 min leestijd
Gerucht: Apples ‘iPhone 6S’ krijgt betere camera en Force Touch

Nieuwe geruchten rondom de nog aan te kondigen ‘iPhone 6S‘ zeggen dat het toestel een dual-lens camera krijgt en Force Touch; een touchscreen dat gevoelig is voor de druk die een gebruiker zet.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S gerucht

Hoewel we waarschijnlijk nog acht maanden moeten wachten tot Apple zijn nieuwe vlaggenschip aankondigt, weet een Taiwanees gerucht alvast te melden dat interessante vernieuwingen hun opwachting maken in het toestel. Volgens UDN, dat bronnen binnen de Aziatische productieketen heeft gesproken, voegt Apple een dual-lens camerasysteem in. Dat zou betekenen dat de nieuwe iPhone wellicht optische zoom-mogelijkheden krijgt.

Het is niet de eerste keer dat dit gerucht opduikt. In november vorig jaar zei ook Apple-kenner John Gruber dat al te hebben opgevangen van Apple-medewerkers. Door een camera te voorzien van twee lenzen zouden iPhone-foto’s bijna even goed kunnen worden als kiekjes die met een DSLR-camera zijn gemaakt. Ook zou de nieuwe camera-module beter van licht voorzien worden, waardoor betere foto’s in het donker te maken zijn.

iPhone 6 camera-apps

Force Touch

Verder zouden er 3d-sensoren in het nieuwe toestel komen, waarmee Force Touch mogelijk wordt. UDN zegt dat Force Touch waarschijnlijk voor een betere meting van bloeddruk en hartslag leidt, maar dat is onwaarschijnlijk. Op de Apple Watch is Force Touch al geïntegreerd. Daar is het de bedoeling om specifieke acties uit te voeren, zoals een hardere druk voor het opties-menu of een lichtere tik om een selectie te maken. Dezelfde uitwerking zou voor de iPhone ook een mogelijkheid zijn.

Lees meer over Apple

Bron: UDN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu