‘De volgende iPhone camera voert grote verbeteringen door’

Rutger Otto
21 november 2014, 8:59
2 min leestijd
‘De volgende iPhone camera voert grote verbeteringen door’

De iPhone staat al jaren bekend om zijn uitstekende camera. Apple rust echter niet op haar lauweren en zou volgens geruchten een nog betere camera in de nieuwe iPhone willen bouwen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 camera

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben de beste smartphonecamera ooit. Dat schreven niet alleen wij in een opiniestuk, maar werd ook bevestigd door een onderzoek van DxOMark. Door de jaren heen is de iPhone camera alleen maar beter geworden. En toch is er ruimte voor verbetering. Waar andere smartphones bijvoorbeeld adverteerden met steeds meer megapixels, bleef Apple de laatste jaren vasthouden aan 8 megapixels.

En toch werd de iPhone camera steeds beter. Het zal dan ook geen verrassing zijn als de nieuwe iPhone camera wéér beter wordt. Maar volgens de goed ingewijde John Gruber heeft Apple wat verrassingen in petto voor de volgende camera.

iphone camera vergelijking
Fotovergelijking van iPhones, oudste links, de nieuwste rechts

Nieuwe iPhone camera

Tijdens een recente aflevering van zijn podcast The Talk Show kwam Gruber met een stukje info dat hij ‘via-via’ had verkregen:

“Ik hoorde specifiek dat de camera van volgend jaar de grootste verbetering in een camera ooit zou doorvoeren. Ik heb geen idee wat je hiervan moet denken, maar volgens mijn bron wordt er een soort systeem met twee lenzen gebruikt voor de camera aan de achterkant, waarmee je foto’s van DSLR-kwaliteit kan maken.”

Geruchten

Het is nog heel vroeg voor geruchten over een nieuwe iPhone, maar het is interessant dat John Gruber er nu toch al mee komt, aangezien zijn bronnen vaak gelijk hebben. Een smartphonecamera met twee lenzen zou de kwaliteit van foto’s zeker kunnen verbeteren, zeker in donkere omgevingen. Of DSLR-kwaliteit echt gehaald kan worden, valt een beetje te betwijfelen. Overigens zou Apple niet de eerste zijn die zo’n systeem gebruikt, want ook de HTC One M8 heeft ook twee camera’s op de achterkant.

Lees meer over de iPhone 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen