De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

iOS 9.0.1 nu beschikbaar: dit moet je weten

Wouter Nijsen
23 september 2015, 19:22
2 min leestijd
iOS 9.0.1 nu beschikbaar: dit moet je weten

Kort na de release van iOS 9 brengt Apple de eerste kleine update uit. iOS 9.0.1 voegt geen nieuwe functies toe, maar staat in het teken van bugfixes en andere verbeteringen.

Lees verder na de advertentie.

Download de iOS 9.0.1-update

iOS 9.0.1

iOS 9.0.1 verhelpt diverse foutjes van iOS 9, maar de belangrijkste verbetering is dat de apn-problemen zijn opgelost. Die zorgde ervoor dat klanten van Ziggo en hollandsnieuwe last hadden van internetproblemen. iOS 9 kan er namelijk voor zorgen dat de zogenoemde private apn wordt overschreven, wat ervoor zorgt dat een 3G-verbinding op een iPhone of iPad wordt geblokkeerd. Zowel Ziggo als hollandsnieuwe gaven hun klanten al snel een oplossing, maar met iOS 9.0.1 moet het probleem helemaal verholpen zijn.

Verder lost de update problemen op met de configuratie-assistent van iOS en zijn er foutjes met de wekkers en timers gefixt. Ook heeft Apple een klein probleem in Safari en de Foto’s-app aangepakt.

Je kunt iOS 9.0.1 downloaden door op je iOS-apparaat naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan, waarna de update automatisch verschijnt. Gebeurt dat niet, dan raden we je aan om het over enkele minuten nogmaals te proberen. iOS 9.0.1 is beschikbaar voor gebruikers van de iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer of de iPod touch (vijfde en zesde generatie). De grootte van de update verschilt per apparaat.

Meer over iOS 9

iOS 9 is sinds vorige week beschikbaar voor alle gebruikers. De update verbetert de snelheid en stabiliteit van iOS, maar voegt natuurlijk ook nieuwe functies toe. Nieuw is bijvoorbeeld Proactive, de slimme manier van zoeken die je opent door vanaf het homescherm naar rechts te swipen.

ios 9 review

Ook brengt iOS 9 een flink verbeterde Siri, multitasking naar de iPad, Apple Pay naar Europa, een handige batterijbesparende modus en diverse nieuwe apps. Meer over het besturingssysteem lees je in onze uitgebreide iOS 9 review.

Lees het laatste nieuws over iOS 9

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen